illustratiebeeld.
Volledig scherm
illustratiebeeld. © Photo News

Zorg Kortrijk betreurt zestien coronadoden, 196 bewoners en personeelsleden besmet: “We vegen niets onder de mat. Slecht nieuws kan de beste preventie zijn”

KortrijkDe coronacijfers in de woonzorgcentra van Zorg Kortrijk zijn om van te huilen. Zestien overlijdens en 196 positieve testen bij personeelsleden en bewoners. Schepen van Zorg Philippe De Coene (sp.a) kadert: “We testen bijna wekelijks nu. We vegen niets onder de mat, want niet-positief nieuws kan ook de beste preventie zijn. De overleden bewoners waren bijna allemaal hoog van leeftijd en kampten met onderliggende aandoeningen.”

  1. Gilles Vandecaveye vormt dit seizoen een kersvers beachduo met broer Louis: “Nieuwe uitdaging”
    BEACHVOLLEYBAL

    Gilles Vandeca­veye vormt dit seizoen een kersvers beachduo met broer Louis: “Nieuwe uitdaging”

    Kortrijkzaan Gilles Vandecaveye is - net zoals alle andere volleyballers die dit weekend aan een nieuwe competitie in het zand beginnen - heel benieuwd hoe het allemaal zal verlopen in Ieper tijdens de openingsmanche van het Belgisch kampioenschap. Het is immers van 2019 geleden dat er nog een officiële wedstrijd beachvolleybal werd georganiseerd in ons land. Op 11 augustus 2019 - om precies te zijn - toen Lander en Louis Vandecaveye de Masterfinales in Knokke wonnen. Intussen is er veel water door de zee gestroomd, is er veel veranderd.