Een bus van De Lijn raakte beschadigd door het ongeval in Bissegem.
Volledig scherm
Een bus van De Lijn raakte beschadigd door het ongeval in Bissegem. © RV

Zonder geldig rijbewijs, keuring of inschrijving tegen bus: 2 maanden rijverbod en fikse boete

BissegemEen man van Iraakse origine moet van de politierechter in Kortrijk zijn theoretisch en praktisch rij-examen opnieuw afleggen vooraleer hij opnieuw met de auto mag rijden. In mei 2020 botste hij in Bissegem (Kortrijk) tegen de flank van een bus van De Lijn. De wagen was niet ingeschreven en niet verzekerd.

 1. Vrijwilligers Rode Kruis onder de indruk na missie in rampgebied: “Doffe ellende gezien, maar ook veel mensen die de moed niet laten zakken”
  Kortrijk/Harelbeke/Zwevegem/Kuurne

  Vrijwilli­gers Rode Kruis onder de indruk na missie in rampgebied: “Doffe ellende gezien, maar ook veel mensen die de moed niet laten zakken”

  Een tiental vrijwilligers van het Rode Kruis uit het Kortrijkse is zaterdag en zondag naar het overstromingsgebied in Wallonië getrokken om er te helpen waar nodig. “Onze bijdrage was bescheiden, maar wel belangrijk. Elke helpende hand is er welkom en de getroffen bevolking is enorm dankbaar. Als het kan, gaan we beslist nog terug.”
 2. B&B-uitbaters Jan en Filip blikken in boek terug op zware hartaanval en -revalidatie: “Louterend, maar ook relevant voor wie hetzelfde mee heeft gemaakt”
  Harelbeke / Izegem

  B&B-uitbaters Jan en Filip blikken in boek terug op zware hartaanval en -revalida­tie: “Louterend, maar ook relevant voor wie hetzelfde mee heeft gemaakt”

  Jan Vandorpe uit Harelbeke en zijn partner Filip Van Branteghem uit Izegem baten al elf jaar een B&B in Umbrië uit. Daar beleven ze hun Italiaanse droom, al werd die in 2015 wel abrupt verstoord toen Jan een zware hartaanval kreeg. Een transplantatie en lange revalidatie volgde. Om alles een plaats te geven, schreef het koppel alles neer in het boek ‘Van 130 kilometer per uur naar…0 in één cruciale seconde’, dat al aan zijn derde druk toe is.