Mario Dhont in M Feelgood Store, in het winkelcentrum K. Je kan er al kerstversiering kopen, 145 dagen voor Kerstmis...
Volledig scherm
Mario Dhont in M Feelgood Store, in het winkelcentrum K. Je kan er al kerstversiering kopen, 145 dagen voor Kerstmis... © Henk Deleu

Zomer lijkt voorbij, daar is eerste kerstversiering al

KortrijkHij is er nóg vroeger bij dan andere jaren, Mario Dhont van M Feelgood Store in het winkelcentrum K in Kortrijk, waar je al kerstversiering op de kop kan tikken. Zo lijkt de zomer, die in het water valt, nu al helemaal voorbij.

 1. Actie tegen transmigranten veroorzaakt nog hele week files op West-Vlaamse snelwegen
  Rekkem/Adinkerke

  Actie tegen transmi­gran­ten veroor­zaakt nog hele week files op West-Vlaam­se snelwegen

  Al de hele week staan er op de E17 richting Frankrijk in Rekkem (Menen) files. Ook op de E40 in Adinkerke (De Panne) is dat het geval. Oorzaak is een actie van de Franse grenspolitie in de strijd tegen transmigranten. De Belgische federale politie roept automobilisten op om alert te zijn. De voorbije dagen vonden in de staart van de file al enkele ongevallen plaats, tot nu gelukkig zonder veel erg.
 2. Hogeschool Vives snelt richting 10.300 studenten in Kortrijk, viroloog Steven Van Gucht krijgt Aureus prijs
  Kortrijk

  Hogeschool Vives snelt richting 10.300 studenten in Kortrijk, viroloog Steven Van Gucht krijgt Aureus prijs

  Hogeschool Vives stevent net als hogeschool Howest op een nieuw record af, met de start van het nieuwe academiejaar. “Er komen nog veel inschrijvingen bij, we vermoeden dat het er 10.300 zullen zijn op de campus op Hoog Kortrijk”, zegt woordvoerder Frank Devos. Elk jaar reikt Vives aan het begin van een nieuw academiejaar de Aureus prijs uit aan een verdienstelijke Vlaming. Die gaat naar viroloog Steven Van Gucht. Hij was bij de uitbraak van corona in 2020 interfederaal woordvoerder van het Nationaal Crisiscentrum.