Afgelopen weekend werd de brug tussen Bissegem en Marke afgebroken.
Volledig scherm
Afgelopen weekend werd de brug tussen Bissegem en Marke afgebroken. © Henk Deleu

Zie hoe de brug tussen Bissegem en Marke in nog geen drie minuten tegen de vlakte gaat

bissegem/markeDe afbraak van de brug tussen Bissegem en Marke samengevat in nog geen drie minuten. De Vlaamse Waterweg maakte een filmpje over de afbraakwerken van vorig weekend.

 1. Dylan Mbayo (KV Kortrijk) keert voor het eerst terug naar de Ghelamco Arena: “Ik kijk met een dubbel gevoel terug op mijn periode in Gent”
  Voetbal 1A

  Dylan Mbayo (KV Kortrijk) keert voor het eerst terug naar de Ghelamco Arena: “Ik kijk met een dubbel gevoel terug op mijn periode in Gent”

  KV Kortrijk hoopt tegen AA Gent zijn vierde zege op rij te boeken in de Jupiler Pro League. De Kerels rekenen daarvoor op de creativiteit van Dylan Mbayo. De 20-jarige flankaanvaller tekende begin augustus een contract voor 5 jaar. Mbayo maakte de overstap van AA Gent, waar hij amper aan spelen toekwam. Vrijdagavond keert hij voor het eerst terug naar de Ghelamco Arena.
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 3. Vaccineren van tot 9.523 kinderen start eind januari: virusvechtertje, pijnstillend lieveheersbeestje en animatiefilmpje maken prikje aangenamer
  Kortrijk/Harelbeke/Kuurne

  Vaccineren van tot 9.523 kinderen start eind januari: virusvech­ter­tje, pijnstil­lend lieveheers­beest­je en animatie­film­pje maken prikje aangenamer

  Het vaccineren van 5- tot 11-jarigen in Kortrijk, Harelbeke en Kuurne start op zaterdag 29 januari in vaccinatiecentrum Vaxpo in Kortrijk. 9.523 kinderen krijgen er de kans toe. Vaxpo wordt kindvriendelijk ingericht, met centraal een virusvechtertje. Om het prikje minder te voelen, wordt een klein medisch hulpmiddel in de vorm van een lieveheersbeestje gebruikt. Het is pijnstillend door een vibrerend en huidkoelend effect. Er is ook een afleidend animatiefilmpje, met VR-bril.