De rechtbank in Brugge.
Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © Benny Proot

Zes maanden met uitstel voor zwartwerk bij bouwbedrijf

KortrijkDe Brugse correctionele rechtbank heeft een 49-jarige Algerijn veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf met uitstel voor zwartwerk en illegale tewerkstelling. Dertien Algerijnen bleken helemaal nooit te zijn ingeschreven bij het bouwbedrijf van de beklaagde. Tayeb B. kreeg ook een geldboete van 62.400 euro, waarvan 15.600 euro effectief.

  1. Gewezen politicus krijgt voorwaardelijke celstraf van 18 maanden na seksueel getinte chats met minderjarigen: “Ik ben geweldig boos op mezelf ”
    PREMIUM
    Kortrijk

    Gewezen politicus krijgt voorwaarde­lij­ke celstraf van 18 maanden na seksueel getinte chats met minderjari­gen: “Ik ben geweldig boos op mezelf ”

    Een voorwaardelijke celstraf van 18 maanden én een voorwaardelijke boete van 1.200 euro voor het voeren van seksueel getinte chatgesprekken met enkele minderjarigen. Dat is de uitspraak van de correctionele rechtbank voor een 51-jarige man uit Kortrijk, die politiek actief was bij Open VLD in Zuid-West-Vlaanderen. Ook moet hij zich aan enkele voorwaarden houden. Zo mag hij zich de komende 5 jaar niet verkiesbaar stellen.