Rechtbank Kortrijk
Volledig scherm
Rechtbank Kortrijk © Alexander Haezebrouck

Zes maanden cel voor man die persoon opzettelijk aanreed op parking

KortrijkEen 39-jarige man uit Zwevegem is veroordeeld tot een celstraf van zes maanden omdat hij een man op een parking opzettelijk aanreed. Dat gebeurde op 2 november vorig jaar op de parking van de Heilige Familie in Kortrijk.

 1. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. Woonzorgcentrum Sint-Vincentius breekt lans voor Indiase studenten verpleegkunde: “Ze zijn heel warm en zorgzaam”
  Kortrijk

  Woonzorg­cen­trum Sint-Vincentius breekt lans voor Indiase studenten verpleeg­kun­de: “Ze zijn heel warm en zorgzaam”

  Een rapport van de onderwijsinspectie, waarin staat dat het Nederlands van Indiase studenten verpleegkunde vaak bedroevend is en waarin gevraagd wordt om het project bij te sturen, komt hard aan. Niet enkel in de scholengroep Rhizo, waar het verkorte traject in onze regio aangeboden wordt, maar ook op stageplaatsen. “We zijn net zeer onder de indruk van hoe snel zij het Nederlands oppikken”, zegt gedelegeerd bestuurder Rita Barilla van de woonzorggroep GVO, waartoe woonzorgcentrum Sint-Vincentius op de Houtmarkt in Kortrijk behoort.
 1. Zomerbar in Stasegem begint aan tweede seizoen, ook Kortrijks Gin- en Foodtruckfestival verhuist naar hier
  harelbeke/kortrijk

  Zomerbar in Stasegem begint aan tweede seizoen, ook Kortrijks Gin- en Foodtruck­fes­ti­val verhuist naar hier

  Eva Vandenheede (36) en Wes Claeys (42) baten vanaf morgen voor de tweede zomer op rij een zomerbar uit, bij hun hoeve in Stasegem. Die ligt langs twee fietsroutes, tussen fietsknooppunt 46 en 64, en vlakbij het kanaal. “Vorig jaar hadden we 50 plaatsen, nu hebben we uitgebreid naar 110 plaatsen”, zegt Wes. “Het is een ideale ruststop tijdens een wandeling of fietstocht.”