Claude Sanctobin. In de rechterbovenhoek zien we zijn nicht Anja. Ze overleed op 18 maart 2014.
Volledig scherm
PREMIUM
Claude Sanctobin. In de rechterbovenhoek zien we zijn nicht Anja. Ze overleed op 18 maart 2014. © Henk Deleu

“Ze was mijn soulmate”: Claude eert zijn overleden nicht Anja met rit van 35.000 kilometer voor goeie doelen

Kortrijk/IzegemClaude Sanctobin (56) van het vroegere café De Biechtstoel in Kortrijk brengt een mooi eerbetoon aan zijn zeven jaar geleden overleden nicht Anja (41). Met een motorrit van 35.000 kilometer van Alaska helemaal tot in Argentinië, waarvan de opbrengsten naar goeie doelen gaan. “Anja was zelf gek van motors, ze zou het prachtig gevonden hebben”, zegt Claude. Grootste uitdaging: ondanks de coronapandemie de motorrit door dertien landen toch kunnen rijden.

 1. Viva Sara promoot huisgemaakte producten
  Kortrijk

  Viva Sara promoot huisgemaak­te producten

  Viva Sara Kaffée maakte recent bekend het terras van Kortrijks bekendste koffiehuis nog niet te heropenen vanaf 8 mei, op de Grote Markt. Viva Sara lanceert ondertussen wél een uitgebreid aanbod aan huisgemaakte producten om collega horeca-uitbaters zo goed mogelijk te ondersteunen. Want het gaat over creatieve drankjes zoals ijsthee, die in een handomdraai klaar te maken zijn. Al het nieuws over de heropening van de terrassen in de Leiestreek kan je hier lezen.
 2. Legendarisch volkscafé De Sportwereld zwaait na totaalrenovatie net zaterdag deuren open: “Je snuift hier de sfeer van de jaren ’30 op”
  Bellegem

  Legenda­risch volkscafé De Sportwe­reld zwaait na totaalreno­va­tie net zaterdag deuren open: “Je snuift hier de sfeer van de jaren ’30 op”

  Net zaterdag heropent (het terras van) volkscafé De Sportwereld in Bellegem, na een ingrijpende renovatie die ruim een jaar duurde. Het authentieke biercafé, ruim honderd jaar jong, is één van de oudste cafés van de in 1892 geopende brouwerij Omer Vander Ghinste. “We willen met De Sportwereld ook de andere horecazaken in het centrum versterken, Bellegem kan zo het dorp van Omer worden”, zegt Jasper Stragier, eventverantwoordelijke van de brouwerij. Al het nieuws over de (her)opening van de terrassen in de Leiestreek kan je hier lezen.
 1. En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"
  Play

  En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"

 2. Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?
  Play

  Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?