De nieuwe brugt ligt sinds vanmiddag op haar plaats.
Volledig scherm
De nieuwe brugt ligt sinds vanmiddag op haar plaats. © Henk Deleu

Ze is er: de nieuwe Leiebrug tussen Bissegem en Marke

Marke/BissegemDe nieuwe Leiebrug tussen Bissegem en Marke ligt sinds vanmiddag op haar plaats, een belangrijke mijlpaal voor de werken die in september vorig jaar van start gingen. Het duurt wel nog tot februari voor de brug weer opengesteld wordt voor het verkeer: de brug moet immers nog verder afgewerkt worden. Met de opening van de brug wordt dan meteen ook het eenrichtingsverkeer ingevoerd in de Driekerkenstraat, een beslissing die al voor heel wat protest zorgde.

 1. Kortrijk rekent op één miljoen euro jaaropbrengst via GAS-boetes voor kleine snelheidsinbreuken: “Er wordt nog altijd te vaak te snel gereden”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Kortrijk rekent op één miljoen euro jaarop­brengst via GAS-boe­tes voor kleine snelheids­in­breu­ken: “Er wordt nog altijd te vaak te snel gereden”

  Kortrijk rekent in 2024 op een netto jaaropbrengst tot één miljoen euro, voor kleine snelheidsovertredingen die voortaan zelf via GAS-boetes afgehandeld mogen worden. Het gaat niet over extra flitscontroles, de stad zet er een bestaande trajectcontrole en twee snelheidscamera’s voor in. “Ook een GAS-boete voor te snel rijden in een zone 30 of 50 is altijd terecht. Burgers kunnen die ontwijken door zich aan de regels te houden”, zegt burgemeester Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester).
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 3. Werken aan kunstmuseum Abby op site Groeningeabdij kunnen nu écht starten: oud museum 1302 is afgebroken en kapellen zijn gestript en gestut
  kortrijk

  Werken aan kunstmuse­um Abby op site Groeninge­ab­dij kunnen nu écht starten: oud museum 1302 is afgebroken en kapellen zijn gestript en gestut

  In Kortrijk zijn de graafwerken gestart voor Abby, het nieuwe museum voor beeldende kunsten op de site Groeningeabdij. “Nu de sloop van het voormalige museum 1302 achter de rug is, kan het grove werk beginnen”, zegt schepen Axel Ronse (N-VA). De stad investeert 16,7 miljoen euro, wat het - naast de werken aan de Schouwburg - een van de grootste investeringen maakt in cultuur deze legislatuur.
 1. Assisenjury in Brussel voor maanden vertrokken, ex-jurylid wenst hen veel sterkte: "Er staan die mensen zware tijden te wachten”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Assisenju­ry in Brussel voor maanden vertrokken, ex-jurylid wenst hen veel sterkte: "Er staan die mensen zware tijden te wachten”

  In Brussel is het terreurproces maandagmorgen van start gegaan. En dat betekent ook dat de juryleden voor zes of negen maanden vertrokken zijn. En dat vergt uiteraard heel wat van de gezworenen. We vroegen een ex-jurylid hoe zoiets in z’n werk gaat. “Een week was al zwaar. Ik kan me niet voorstellen dat je daar maanden moet zitten”, klinkt het.