De rechtbank in Brugge.
Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © Benny Proot

Zaakvoerder van bouwbedrijf riskeert 18 maanden cel voor illegale tewerkstelling op werven in Kortrijk

KortrijkDe Braziliaanse zaakvoerder van een bouwbedrijf uit het Brusselse riskeert in de Brugse rechtbank 18 maanden cel voor sociale dumping. Hij stelde landgenoten via een frauduleuze constructie tewerk op werven in onder meer Kortrijk.

 1. Opa Jan (64) wil met elk kleinkind een boek schrijven: “We brengen samen tijd door en houden er mooi souvenir aan over”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Opa Jan (64) wil met elk kleinkind een boek schrijven: “We brengen samen tijd door en houden er mooi souvenir aan over”

  Geen cadeau zo fantastisch als tijd kunnen doorbrengen met elkaar, redeneert opa Jan Loosveld uit Kortrijk. Dus neemt hij zich voor om met elk van zijn kleinkinderen een boek te schrijven. Lieze is al de tweede geluksvogel, en ze is apetrots op haar boek. “Een combinatie van receptjes, losse verhalen en mopjes”, vertelt ze. “En dat typeert haar wel”, weet opa Jan.
 2. Vaccinatie brede bevolking start, 85-plussers vanaf 15 maart naar VAXPO: “We roepen familie, vrienden en mantelzorgers op om te helpen”
  Kortrijk/Harelbeke/Kuurne

  Vaccinatie brede bevolking start, 85-plus­sers vanaf 15 maart naar VAXPO: “We roepen familie, vrienden en mantelzor­gers op om te helpen”

  De start van de vaccinatie van de brede bevolking wenkt, ook in VAXPO in Xpo. Waar de inwoners van Kortrijk, Kuurne en Harelbeke welkom zijn. De 85-plussers zijn vanaf maandag 15 maart als eerste aan de beurt. Familie, vrienden en/of mantelzorgers: help 85-plussers die niet goed snappen hoe ze een afspraak moeten bevestigen en/of niet in staat zijn om zelf naar VAXPO te komen. 85-plussers kunnen ook gratis beroep doen op wijkteams, vrijwilligers of de taxisector. Iedereen krijgt hulp. Niemand wordt aan zijn lot overgelaten.
 1. “VAXPO bereiken? Familie kan me niet brengen en met rollator raak ik er niet, hoor”: Yolande (88) wil wel coronaprik, maar verplaatsing is struikelblok
  PREMIUM
  Kuurne/Kortrijk/Harelbeke

  “VAXPO bereiken? Familie kan me niet brengen en met rollator raak ik er niet, hoor”: Yolande (88) wil wel coronaprik, maar verplaat­sing is struikel­blok

  85-plussers kunnen zich vanaf maandag 15 maart als eerste laten vaccineren, bij de brede bevolking. Ze roepen op om dat te doen. Maar voor veel ouderen is het niet evident om ter plaatse te raken, zoals voor Yolande De Corte (88) uit Kuurne. Ze vraagt om hulp. “Ik moet in VAXPO raken, zodat ik zo gauw mogelijk mijn achtste achterkleinkind kan zien. Het is zo’n schoontje.”
 2. Tuinstraat dag dicht voor verkeer
  Kortrijk

  Tuinstraat dag dicht voor verkeer

  Aannemer Tasoz uit Lokeren, gespecialiseerd in kabels en leidingen, is op woensdag 10 maart in de Tuinstraat nabij de Vlasmarkt aan de slag. Het gaat over werken in opdracht van distributienetbeheerder Fluvius, nabij huisnummer 4. Gemotoriseerd verkeer kan hierdoor woensdag niet de eenrichtingsstraat Tuinstraat gebruiken om van de Vlasmarkt naar de Spoorweglaan te rijden. Lokaal verkeer tot aan de werfzone in de Tuinstraat blijft wel mogelijk. Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werken op woensdag 10 maart altijd door.
 1. Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotioneerd"
  Play

  Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotio­neerd"

 2. Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"