De Geverfde Vogel 
Robbert Vandaele
Volledig scherm
De Geverfde Vogel Robbert Vandaele © Henk Deleu

Zaakvoerder Geverfde Vogel zoekt en vindt inbreker die er met kassa vandoor ging: “Naald in een hooiberg maar als bij wonder toch gelukt”

KortrijkZaakvoerder Robbert Vandaele van café De Geverfde Vogel in de Burgemeester Reynaertstraat zocht en vond als bij wonder de inbreker die er donderdagnacht met zijn kassa vandoor ging. “Ik had de camerabeelden gezien en besloot ‘s rond te rijden in het centrum tot ik hem herkende”, vertelt Robbert.

  1. MIJN STAD. Souad Abihi (33) doorbreekt taboes rond psychische problemen: “Ik ben trots op de solidariteit en moed van Kortrijkzanen”
    PREMIUM
    Kortrijk

    MIJN STAD. Souad Abihi (33) doorbreekt taboes rond psychische problemen: “Ik ben trots op de solidari­teit en moed van Kortrijkza­nen”

    Ze verzet bergen, Souad Abihi (33). De verpleegkundig specialist psychiatrie in het Kortrijkse ziekenhuis AZ Groeninge doorbreekt taboes met Hshoema, haar vereniging die psychische problemen bespreekbaar maakt. De events van Hshoema lokken telkens volle zalen. Verder wordt Souad vaak voor panelgesprekken rond geestelijke gezondheidszorg uitgenodigd. Ze toont ons haar Kortrijk. “Deze stad heeft gelukkig heel veel plekken waar iedereen welkom is én je een warm gevoel krijgt.”