Joeri Pauwels (links), samen met zijn broer Kevin. Vrijdagavond weerklonk 'You'll never walk alone' vanuit een muziekinstallatie op het bootje van Joeri. Hier zie je hun passage aan de verlaagde Leieboorden, op de Leie.
Volledig scherm
Joeri Pauwels (links), samen met zijn broer Kevin. Vrijdagavond weerklonk 'You'll never walk alone' vanuit een muziekinstallatie op het bootje van Joeri. Hier zie je hun passage aan de verlaagde Leieboorden, op de Leie. © Henk Deleu

‘You’ll never walk alone’ vanop de Leie steekt Kortrijkzanen hart onder de riem

Dj Joeri Pauwels (24) respecteert al wie zich in deze moeilijke tijden inzet. Nadat hij drie weken geleden luidsprekers op het dak van zijn Mercedes zette en uit dankbaarheid rijdend door Bissegem ‘You’ll never walk alone’ liet weerklinken, kwam hij vrijdagavond nog straffer uit de hoek. Joeri nam samen met zijn broer Kevin plaats in een bootje. Om rond het Buda-eiland in hartje Kortrijk te varen, ook op de tonen van ‘You’ll never walk alone’. En zo de Kortrijkzanen, de meesten volgen al twee maanden strikt de coronamaatregelen, een hart onder de riem te steken.

 1. Weer alle optredens geschrapt, toch brengt jubilerende MG’s Brothers nieuwe single uit: “We blijven positief, zonder ziek te zijn”
  PREMIUM
  Kortrijk/Harelbeke/Menen

  Weer alle optredens geschrapt, toch brengt jubileren­de MG’s Brothers nieuwe single uit: “We blijven positief, zonder ziek te zijn”

  The MG’s Brothers, vroeger MG Band, bestaat 25 jaar. De populaire coverband viert het zilveren jubileum met de nieuwe single ‘je veux de la bière’. Al hun optredens zijn andermaal geschrapt door de coronacrisis, deze keer al zeker tot eind dit jaar, maar toch gooien boegbeeld Gino Kesteloot (58) uit Heule en Marc Vermeersch (59) uit Menen de handdoek niet in de ring. “Het is en blijft ons leven, we stoppen pas als we neervallen”, lachen ze.
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.