Wouter Vermeersch (Vlaams Belang): “Geen Anuna-hysterie, maar investeren! Waarom geen thoriumcentrale in Kortrijk?”

“De islam is niet compatibel met onze democratie”, stelt Wouter Vermeersch (34). De Kortrijkzaan trekt de West-Vlaamse Kamerlijst voor Vlaams Belang, maar denk vooral niet dat hij alleen het extreemrechtse gedachtegoed afdreunt. Zo pleit Wouter Vermeersch als alternatief voor het verguisde rekeningrijden voor een wegenvignet voor buitenlandse bestuurders. Verder is hij als gewezen invoerder van zonnepanelen geboeid door hernieuwbare energie. Vermeersch gelooft in de bouw van een West-Vlaamse thoriumcentrale, waarom niet in Kortrijk. Goedkoper, vrij van CO2 en met bijna geen radioactief afval: “Laat ons in plaats van de Anuna-hysterie investeren in technologie en ontwikkeling.”

4 reacties

 • Goethals Johann

  2 jaar geleden
  Kris Delen heeft dan ... hopelijk gelijk , want momenteel ontbreken wereldwijd de nodige fondsen (vele miljarden euro's) noodzakelijk voor verder onderzoek. Wetenschappers schatten OPTIMISTISCH dat 2050 het vroegst haalbaar zal zijn voor stabiel draaiende Thoriumcentrale.
 • Kris Delen

  2 jaar geleden
  Thorium centrales zijn pas VANAF 2050 commercieel beschikbaar... Zijn partij weet dus duidelijk niets maar dan ook niets van actualiteit. Buiten veel stemmen binnenhalen met populisme !
 • Luc Broes

  2 jaar geleden
  We hebben die man nu horen praten. Wat was nu dat 'vreselijke extreem-rechtse gedachtengoed'. ik heb enkel nuchtere gezonde taal gehoord!
 • Veerle Ballegeer

  2 jaar geleden
  Dat lijkt mij een heel verstandig iemand te zijn.
 1. Miss België kandidate Louise (21) valt 40 kilogram af en geeft nu sportlessen: opbrengst naar strijd tegen kinderarmoede
  Kortrijk

  Miss België kandidate Louise (21) valt 40 kilogram af en geeft nu sportles­sen: opbrengst naar strijd tegen kinderar­moe­de

  Louise Nulens (21) uit Heule wint na vijf jaar de strijd tegen overgewicht. De goedlachse jongedame viel 40 kilogram af en hoopt om jongeren te inspireren. “Je moet niet perfect zijn om ver te raken in het leven, als je maar gelooft in jezelf”, zegt de finaliste van Miss West-Vlaanderen. Ze pakt vanaf woensdag met sportlessen uit. Gratis, maar wie dat wenst, kan een zelf te bepalen bedrag schenken aan Pelicano. Dat is een stichting tegen kinderarmoede.
 2. 40 miljoen euro naar versnelde uitbreiding AZ Groeninge op Hoog Kortrijk, ziekenhuis Reepkaai op Buda-eiland sluit eind 2025 al
  Kortrijk

  40 miljoen euro naar versnelde uitbrei­ding AZ Groeninge op Hoog Kortrijk, ziekenhuis Reepkaai op Bu­da-ei­land sluit eind 2025 al

  Vlaams minister Wouter Beke zet het licht op groen om vleugel C van AZ Groeninge versneld uit te breiden en zo de ziekenhuiscampus op Hoog Kortrijk te voltooien. Hierdoor kan het ziekenhuis Reepkaai in de binnenstad tegen eind 2025 al sluiten. Wat uitstekend nieuws is voor de stad. Want zo kan de bouw van een nieuwe bibliotheek op het Buda-eiland midden 2026 zeker al starten.