The Brew Society biedt drie Marthabiertjes aan.
Volledig scherm
The Brew Society biedt drie Marthabiertjes aan. © The Brew Society

World Beer Awards bekroont Marthabieren

De jury van de prestigieuze World Beer Awards kiest uit 2.200 bieren uit ruim 50 landen ook twee keer voor een Kortrijks brouwsel. Martha Sexy Blond kreeg een bronzen plak. Het stevig donker genietersbier Martha Brown Eyes deed het nog beter met een zilveren medaille. Beide bieren zijn een staaltje West-Vlaamse brouwkunst, van de hand van The Brew Society uit Heule.

 1. Na 70 jaar valt het doek over vakkledij Merlin-Lamiroy: “Niet met volle goesting in zaak van mijn ouders gestapt, maar wat heb ik het uiteindelijk graag gedaan”
  PREMIUM
  kortrijk

  Na 70 jaar valt het doek over vakkledij Mer­lin-Lamiroy: “Niet met volle goesting in zaak van mijn ouders gestapt, maar wat heb ik het uiteinde­lijk graag gedaan”

  Tienduizenden leerlingen, koks, obers, verpleegkundigen en dokters klopten de voorbije zeventig jaar aan bij Merlin-Lamiroy in Kortrijk voor hun uniform of vakkledij. Maar zaakvoerster Trees Lamiroy (69), die de zaak van haar ouders overnam, houdt er binnenkort mee op. “Een chefkok die hier als student zijn koksmuts kwam halen, en later vakkledij kwam bestellen voor zijn eigen personeel, dat gaf me altijd wel een leuk gevoel.”
 2. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 1. Nieuw buurtpark Sint-Janswijk klaar in 2025: “Bekommernissen buurtbewoners allemaal meegenomen”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Nieuw buurtpark Sint-Jans­wijk klaar in 2025: “Bekommer­nis­sen buurtbewo­ners allemaal meegenomen”

  In 2025 moet het nieuw stadspark in de Sint-Janswijk eindelijk klaar zijn. Na 24 jaar plannen die afgekeurd werden en nog eens nieuwe plannen is er een definitief voorontwerp. De plannen om de V-Tex-site vol huizen te zetten werd destijds afgevoerd na protest van de buurtbewoners. Het huidige plan voorziet 34 woonunits en een park van 1,7 hectare. “Het middengebouw wordt gedeeltelijk behouden en wordt de nieuwe buurthal, de natuur wordt versterkt met ook tal van speelelementen”, zegt schepen van Bouwen Wout Maddens (Team Burgemeester).