Boma van FC De Kampioenen, Bruynooghe Koffie, het logo van Kinepolis en Camille van #LikeMe
Volledig scherm
Boma van FC De Kampioenen, Bruynooghe Koffie, het logo van Kinepolis en Camille van #LikeMe © Kris Van de Sande/Willy Truyens/RV

Winkelcentrum K verwelkomt FC De Kampioenen, #LikeMe, Kinepolis, Bruynooghe Koffie...

KortrijkHet winkelcentrum K in Kortrijk op sterven na dood door de moordende coronacrisis? Over het lijk van K-shoppingmanager Dominique Desmeytere, die nu met de heropening van de niet-essentiële winkels in K een reeks nieuwe handelszaken voorstelt. Blikvangers zijn onder meer een ‘merchandisingstore’ van VRT op de eerste verdieping, waar je vanaf komend weekend leuke gadgets van onder meer de komische televisieserie FC De Kampioenen en jeugdserie #LikeMe op de kop kan tikken. Ook Kinepolis komt naar K afgezakt, met een pop-upwinkel op het gelijkvloers, waar je bijvoorbeeld cadeaubonnen kan kopen.

  1. Huizen in Zuid-West-Vlaanderen zijn het populairst bij jonge kopers, Harelbeke staat bovenaan in de ranking: “Veel kleine woningen in onze stad, én Harelbeke is ook een ‘Weireldstad’”
    PREMIUM
    harelbeke/Wevelgem

    Huizen in Zuid-West-Vlaanderen zijn het populairst bij jonge kopers, Harelbeke staat bovenaan in de ranking: “Veel kleine woningen in onze stad, én Harelbeke is ook een ‘Weireld­stad’”

    West-Vlaanderen is de populairste provincie bij jonge huizenjagers. Dat blijkt uit de Vastgoedbarometer van de federatie van het Notariaat. 37% van de mensen die de eerste helft van dit jaar een woning kochten in West-Vlaanderen, waren jonger dan 30 jaar. In de Vlaamse top tien staan maar liefst 5 (Zuid-)West-Vlaamse gemeenten: Harelbeke, Zwevegem, Wevelgem, Izegem en Poperinge. “Wij verkopen ons woningen zelfs via TikTok”, zegt vastgoedmakelaar Fries Blancke.