archiefbeeld van schepen Arne Vandendriessche, in de raadskelder
Volledig scherm
archiefbeeld van schepen Arne Vandendriessche, in de raadskelder © Henk Deleu

Wie redt middeleeuwse raadskelder op Grote Markt van leegstand: “We willen het pand aan de Kortrijkzanen teruggeven”

KortrijkNu de coronacrisis onder controle lijkt, zoekt de stad Kortrijk opnieuw naar geïnteresseerden om de kelder onder de gemeenteraadszaal in het historisch stadhuis, aan de Grote Markt uit te baten. “We zoeken creatieve geesten, om er een leuke plek voor een ruim publiek van te maken”, zegt schepen Arne Vandendriessche.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Aanhouding 25-jarige flatbewoner die zwaargewonde overbuurvrouw geen hulp bood verlengd
  Kortrijk / Ieper

  Aanhouding 25-jarige flatbewo­ner die zwaargewon­de overbuur­vrouw geen hulp bood verlengd

  De 25-jarige bewoner van het appartement in de Minister Tacklaan in Kortrijk is verder aangehouden voor schuldig verzuim. Dat heeft de raadkamer dinsdag beslist. Zijn 30-jarige zus uit Ieper, die zijn overbuurvrouw in elkaar sloeg en levensgevaarlijk verwondde, verschijnt vrijdag voor de raadkamer in Kortrijk. Zij wordt verdacht van poging tot moord. De man van schuldig verzuim.