Gentenaar Jo Bonte (rechts) zoekt een overnemer voor Bar des Amis in Kortrijk. Belangrijkste voorwaarde: de overnemer moet het café een nieuwe naam geven
Volledig scherm
Gentenaar Jo Bonte (rechts) zoekt een overnemer voor Bar des Amis in Kortrijk. Belangrijkste voorwaarde: de overnemer moet het café een nieuwe naam geven © Deleu/Erik De Troyer

Wie redt kleinste café op Grote Markt in Kortrijk? Bar des Amis zoekt (lokale) overnemer

KortrijkJo Bonte uit Gent, baas van vijf Bar des Amiscafés in ons land, trekt de stekker uit de vestiging op de hoek van de Grote Markt met de Onze-Lieve-Vrouwestraat in Kortrijk. “We stoppen er definitief met Bar des Amis omdat het café te klein is voor ons bedrijf. Begrijp me niet verkeerd: het is een heel tof café, dat een lokale uitbater verdient. We zoeken een overnemer.”

  1. Eerste detentiehuis van ons land komt in Kortrijk, in gewezen rusthuis Lichtendal: “Plaats voor tot 60 kortgestrafte gedetineerden”
    Kortrijk

    Eerste detentie­huis van ons land komt in Kortrijk, in gewezen rusthuis Lichtendal: “Plaats voor tot 60 kortge­straf­te gedetineer­den”

    Er komen tegen 2024 vijftien detentiehuizen in ons land. De federale regering maakt daar 92 miljoen euro voor vrij. Het eerste komt in het vroegere rusthuis Lichtendal aan de Sint-Denijseweg op Hoog Kortrijk, en opent uiterlijk tegen februari 2022. Dat bevestigt federaal minister van Justitie en Kortrijkzaan Vincent Van Quickenborne (Open Vld): “We houden op 28 oktober een buurtoverleg, om het concept toe te lichten. Ik wil in Kortrijk tonen dat een detentiehuis werkt. Het is goed dat Kortrijk het voortouw neemt in de strijd tegen straffeloosheid.”