Steven van Cauwenberghe (27) uit Kortrijk en Alexander Decock uit Hertsberge (27) bij de president van Chili, Michelle Bachelet.
Volledig scherm
Steven van Cauwenberghe (27) uit Kortrijk en Alexander Decock uit Hertsberge (27) bij de president van Chili, Michelle Bachelet. © Joyce Mesdag

West-Vlamingen plaatsen zonnepanelen op Chileens paleis

KORTRIJK/HERTSBERGESteven van Cauwenberghe (27) uit Kortrijk en Alexander Decock uit Hertsberge (27) trokken in 2015 naar Chili om er een energiebedrijf op te starten. Nu, bijna drie jaar later, zijn ze marktleider in hun sector. Hun recentste project is hun meest prestigieuze: met hun bedrijf Solcor mochten ze zonnepanelen installeren op het presidentieel paleis.

 1. Fietsveilige doorsteek aan Euroshop geopend, Moorseelsestraat wordt deels fietsstraat

  Fietsveili­ge doorsteek aan Euroshop geopend, Moorseelse­straat wordt deels fiets­straat

  De aanleg van een fietsveilige doorsteek aan de winkel Euroshop, tussen de Moorseelsestraat en fietspaden in de Meensesteenweg en verderop de jaagpaden langs de Leie, is voltooid. Er is nu ook een nieuwe buurtparking met plaats voor tien wagens, een plaats voor een persoon met een beperking inbegrepen. Opmerkelijk: de Moorseelsestraat wordt deels ingericht als fietsstraat. De door aannemer Casteleyn & Zonen uitgevoerde werken kostten 221.682 euro.
  Kortrijk
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 3. Criminaliteitscijfers in Kortrijk min of meer stabiel, maar cybercrime is sterke stijger: “Merkwaardig genoeg, zijn meeste slachtoffers jonge mensen”

  Criminali­teits­cij­fers in Kortrijk min of meer stabiel, maar cybercrime is sterke stijger: “Merkwaar­dig genoeg, zijn meeste slachtof­fers jonge mensen”

  De traditionele schommelingen buiten beschouwing gelaten, vallen geen grote uitschieters te noteren bij de criminaliteitscijfers van 2022 in de politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne en Lendelede). Die werden getoetst aan de cijfers van drie jaar geleden, het laatste ‘normaal’ jaar voor corona. Het aantal fiets- en stepdiefstallen stijgt, diefstallen van werkmateriaal uit bestelwagens wegen ook op de cijfers. Topper in negatieve zin: een derde meer feiten van cybercrime.
  Kortrijk