Een Facebookfoto die lange tijd online stond op het profiel van Olivier Calebout: hijzelf en Abelmalek Boutalliss poseren samen in IS-hoofdstad Raqqa, in 2015. Boutalliss blies zichzelf datzelfde jaar op.
Volledig scherm
Een Facebookfoto die lange tijd online stond op het profiel van Olivier Calebout: hijzelf en Abelmalek Boutalliss poseren samen in IS-hoofdstad Raqqa, in 2015. Boutalliss blies zichzelf datzelfde jaar op. © RV

West-Vlaamse Syriëstrijders krijgen 5 jaar cel: twee beklaagden wellicht overleden, één in gevangenis

Kortrijk/BruggeDe West-Vlaamse Syriëstrijders Olivier Calebout (34) en Lucas Van Hessche hebben in de Brugse rechtbank 5 jaar cel gekregen voor hun deelname aan de activiteiten van Islamitische Staat. Abdelmalik Boutaliss kreeg geen straf meer opgelegd. Hij en Van Hessche zijn wellicht overleden. Calebout zou naar verluidt in een Koerdische gevangenis zitten.

  1. Protest aan schoolpoort tegen mondmaskerplicht vanaf 6 jaar: “Maat is vol, aan kleine kinderen raak je niet”
    Play
    Kortrijk

    Protest aan school­poort tegen mondmasker­plicht vanaf 6 jaar: “Maat is vol, aan kleine kinderen raak je niet”

    Enkele mensen hebben maandagochtend actiegevoerd aan een basisschool in Kortrijk tegen de mondmaskerplicht vanaf 6 jaar. “Hun spraak en motoriek is in volle ontwikkeling, mondmaskers remmen die ontwikkeling af”, klonk het onder meer. De kinderen zelf leken er minder problemen mee te hebben. Onderwijstopman Lieven Boeve roept intussen ouders en leerkrachten op om “aan hetzelfde zeel te trekken” rond de mondmaskers.