De Korenbloem uitgeroepen tot winnaar van de European Bauhaus Prize 2022 in de categorie “Prioriteit geven aan de plaatsen en mensen die het het hardst nodig hebben!”
Volledig scherm
De Korenbloem uitgeroepen tot winnaar van de European Bauhaus Prize 2022 in de categorie “Prioriteit geven aan de plaatsen en mensen die het het hardst nodig hebben!” © Henk Deleu

Werking voor mensen met dementie De Korenbloem krijgt Europese herkenning

kortrijkDe Korenbloem, gespecialiseerd in kleinschalig en geborgen wonen voor jonge personen met dementie en oudere zorgvragers met dementie en/of zorg, krijgt Europese erkenning. De werking is tot winnaar uitgeroepen van de European Bauhaus Prize 2022 in de categorie ‘Prioriteit geven aan de plaatsen en mensen die het het hardst nodig hebben’.

 1. Jongeman maakt zware val in skatebowl: brandweer moet uitrukken om hem te bevrijden
  Kortrijk

  Jongeman maakt zware val in skatebowl: brandweer moet uitrukken om hem te bevrijden

  De brandweer rukte vrijdagavond omstreeks 21.16 uur naar de IJzerkaai in Kortrijk. Daar was een jongeman die zich aan het uitleven was in de skatebowl zwaar gevallen. De hulpdiensten snelden ter plaatse, maar hadden moeite om de persoon veilig uit de skatebowl te krijgen. Daarom werd uiteindelijk ook de brandweer opgeroepen om te helpen. Voor de brandweer was de klus snel geklaard, de gewonde jongeman werd afgevoerd naar het ziekenhuis.
 2. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.