Achteraan het huidige rusthuis Sint-Jozef zijn sloopwerken gestart.
Volledig scherm
Achteraan het huidige rusthuis Sint-Jozef zijn sloopwerken gestart. © Henk Deleu

Werken zorgcampus Condédreef, met nieuw woonzorgcentrum en publiek park als blikvangers, aangevat: “Eerst naar Romeinse nederzetting speuren”

KortrijkAchteraan rusthuis Sint-Jozef zijn sloopwerken gestart. Het is het startschot van de inrichting van de nieuwe zorgcampus Condédreef, met als blikvangers een nieuw woonzorgcentrum en een publiek park. Er wordt tegelijk naar mogelijke sporen van een Romeinse nederzetting gezocht. Want bij een archeologisch onderzoek dook al een brandrestengraf uit de Romeinse tijd op.

  1. Justitie zoekt gevangenispersoneel op festival Alcatraz: “Metalfans hebben doorgaans juist profiel, ze willen bijdragen aan betere samenleving”
    Play
    kortrijk

    Justitie zoekt gevangenis­per­so­neel op festival Alcatraz: “Metalfans hebben doorgaans juist profiel, ze willen bijdragen aan betere samenle­ving”

    Opvallende aanwezige op de festivalweide van metalfestival Alcatraz komend weekend: de overheidsdienst Justitie gaat er op zoek naar nieuwe medewerkers voor in de gevangenissen en detentiehuizen. Dat Justitie met de campagne ‘aan de bak in de bak’ juist dáár neerstrijkt, met een knipoog naar de vroegere zwaar beveiligde gevangenis Alcatraz in San Francisco, is geen toeval.