de Budabrug. Archiefbeeld.
Volledig scherm
de Budabrug. Archiefbeeld. © Henk Deleu

Werken voor betere sturing Budabrug die (te) vaak defect is, brug tot eind maart tijdens week telkens van 10 tot 11 uur dicht

KortrijkDe Budabrug in Kortrijk liet het sinds de ingebruikname acht jaar geleden al tientallen keren (kort) afweten. Er komen nu ‘re-engineeringswerken’ aan, om de bediening en sturing van de tafelbrug te verbeteren. Om die werken te kunnen uitvoeren, is de brug tussen maandag 6 februari en vrijdag 31 maart tijdens elke weekdag van 10 tot 11 uur afgesloten voor alle verkeer.

 1. Poederbrief in politierechtbank, personeelsleden die verdachte envelop aanraakten in quarantaine: “De grote criminelen zitten in de rechtbanken”

  Poeder­brief in politie­recht­bank, personeels­le­den die verdachte envelop aanraakten in quarantai­ne: “De grote criminelen zitten in de rechtban­ken”

  Opschudding op de griffie van de Kortrijkse politierechtbank. Bij de dagelijkse post stak woensdag een brief die een onbekend poeder bleek te bevatten. Vier personeelsleden die de omslag in handen kregen, moesten een tijdlang in quarantaine. De Civiele Bescherming kwam ter plaatse om de brief op te halen en stalen te nemen. Verder onderzoek moet duidelijk maken of de inhoud giftig is. De eerste resultaten zijn inmiddels binnen.
  Kortrijk
 2. ASSISEN. 20 jaar gevorderd voor Sacha Brunessaux (23): “Hij wilde meedoen met de grote jongens en moet daar de gevolgen van dragen”
  PREMIUM

  ASSISEN. 20 jaar gevorderd voor Sacha Brunessaux (23): “Hij wilde meedoen met de grote jongens en moet daar de gevolgen van dragen”

  De procureur-generaal maakt zich zorgen om de persoonlijkheid en de illegale praktijken van Sacha Brunessaux (23). “Je mag hem niet aanraken of hij gaat in de aanval”, stelde Roeland Vasseur, die 20 jaar vorderde voor de Roeselarenaar. Dat was tot groot ongenoegen van de verdediging. “Dat is even lang als de periode vanaf Sacha’s geboorte tot aan de feiten”, foeterde Johan Platteau. Die laatste had op het einde nog emotionele, hoopvolle woorden klaar voor Sacha zelf.
  Kortrijk
 1. “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras
  Livios

  “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.
 2. Vernieuwd OC heropent zaterdag feestelijk, mis ook muzikale optocht niet

  Vernieuwd OC heropent zaterdag feestelijk, mis ook muzikale optocht niet

  Het is feest op zaterdag 25 maart in Aalbeke, waar na twee jaar ingrijpende renovatiewerken het vernieuwde OC met toeters en bellen heropend wordt. “Met de nevenbestemming van de Sint-Corneliuskerk en de renovatie van het OC is ruim 5 miljoen euro in het socioculturele leven geïnvesteerd. Het resultaat is indrukwekkend. Ik nodig alle Aalbekenaren uit een kijkje te nemen”, zegt schepen van ontmoetingscentra Stephanie Demeyer (Team Burgemeester).
  Aalbeke