Vorig jaar nam slagerij Nicolas uit Menen deel.
Volledig scherm
Vorig jaar nam slagerij Nicolas uit Menen deel. © STUDIO ETERNITY

Welke West-Vlaamse handelaars worden het gezicht van ‘ik koop lokaal’?

Kortrijk/AvelgemDe vzw Ondernemerscentra West-Vlaanderen (OC West) zoekt ambassadeurs voor de campagne ‘ik koop lokaal bij een winkelier van hier’. Handelaars die trots zijn op hun producten, vakkennis en service, kunnen zich deze maand kandidaat stellen om ambassadeur van hun gemeente te worden.

 1. Niet alle terrassen gaan open, Taste and Colours blijft dicht na 8 mei: “Een drama, de economische schade is niet te overzien”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Niet alle terrassen gaan open, Taste and Colours blijft dicht na 8 mei: “Een drama, de economi­sche schade is niet te overzien”

  Er is bij de horeca in Kortrijk zeker bereidheid om vanaf zaterdag 8 mei de terrassen te heropenen. Zo blijkt na een rondvraag. Al is dat niet voor iedereen haalbaar, zoals voor Dirkjan Decock (56) van Taste and Colours. Om op zijn terras te raken, moet je eerst door het gastronomisch restaurant. Wat in principe niet mag. “Het is een drama, de economische schade is niet te overzien”, zegt de chef-kok. Andere horecabazen hebben er ook hun twijfels over. “Van mooi weer in mei ben je nooit zeker”, zegt Mathieu Declercq (40) van café-bistro Balthazar.
 1. Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen
  Play

  Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen

 2. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil