Toots Thielemans overleed op 22 augustus 2016
Volledig scherm
Toots Thielemans overleed op 22 augustus 2016 © Redferns

Wedstrijd van Conservatorium Kortrijk leert jonge muzikanten Toots Thielemans kennen

KortrijkDe jongste generatie muzikanten Toots Thielemans leren kennen. Daar speelt een nieuwe wedstrijd op in. Het icoon van de Belgische muziekgeschiedenis zou op 29 april 2022 honderd jaar geworden zijn. Het initiatief komt van van Conservatorium Kortrijk, samen met The Legacy of Toots Thielemans en Sabam.

 1. Boekhouder na 25 jaar dienst verdacht van gesjoemel: “485.000 euro verdween op zijn rekening.”
  Kortrijk/Moorsele

  Boekhouder na 25 jaar dienst verdacht van gesjoemel: “485.000 euro verdween op zijn rekening.”

  Een 68-jarige man uit Moorsele (Wevelgem) die 25 jaar lang als boekhouder fungeerde bij de Kortrijkse slaapcomfortspecialist International Bedding en Ergodôme wordt verdacht van jarenlang gesjoemel. Volgens het bedrijf en de openbare aanklager verdween in totaal zo’n 485.000 euro op zijn rekening. De man zelf ontkent. “Dat waren vergoedingen die met de oorspronkelijke zaakvoerder waren afgesproken”, klonk het.
 2. MIJN STAD. Souad Abihi (33) doorbreekt taboes rond psychische problemen: “Ik ben trots op de solidariteit en moed van Kortrijkzanen”
  PREMIUM
  Kortrijk

  MIJN STAD. Souad Abihi (33) doorbreekt taboes rond psychische problemen: “Ik ben trots op de solidari­teit en moed van Kortrijkza­nen”

  Ze verzet bergen, Souad Abihi (33). De verpleegkundig specialist psychiatrie in het Kortrijkse ziekenhuis AZ Groeninge doorbreekt taboes met Hshoema, haar vereniging die psychische problemen bespreekbaar maakt. De events van Hshoema lokken telkens volle zalen. Verder wordt Souad vaak voor panelgesprekken rond geestelijke gezondheidszorg uitgenodigd. Ze toont ons haar Kortrijk. “Deze stad heeft gelukkig heel veel plekken waar iedereen welkom is én je een warm gevoel krijgt.”
 3. Gewezen politicus krijgt voorwaardelijke celstraf van 18 maanden na seksueel getinte chats met minderjarigen: “Ik ben geweldig boos op mezelf ”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Gewezen politicus krijgt voorwaarde­lij­ke celstraf van 18 maanden na seksueel getinte chats met minderjari­gen: “Ik ben geweldig boos op mezelf ”

  Een voorwaardelijke celstraf van 18 maanden én een voorwaardelijke boete van 1.200 euro voor het voeren van seksueel getinte chatgesprekken met enkele minderjarigen. Dat is de uitspraak van de correctionele rechtbank voor een 51-jarige man uit Kortrijk, die politiek actief was bij Open VLD in Zuid-West-Vlaanderen. Ook moet hij zich aan enkele voorwaarden houden. Zo mag hij zich de komende 5 jaar niet verkiesbaar stellen.