Illustratiebeeld uit Utrecht, waar er recent ook protest was.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld uit Utrecht, waar er recent ook protest was. © ANP

WeAreFreedom houdt zondag vreedzaam protest in Kortrijk: “Mensen sterven van angst en eenzaamheid door coronamaatregelen”

WeAreFreedom houdt op Autovrije Zondag een vreedzaam protest op de Grote Markt in Kortrijk. De Kortrijkzanen die achter de beweging zitten, stellen de coronamaatregelen zoals de mondmaskerplicht in vraag. “We pleiten voor redelijkheid en gezond verstand. Want we hebben de indruk dat er veel meer mensen sterven van angst en eenzaamheid door de coronamaatregelen, dan aan het virus zelf. We komen op voor ieders vrijheid op verse lucht, vrije meningsuiting, bewegingsvrijheid en ieders recht op inkomen. We strijden tegen angstzaaierij, tegen opgelegde isolatie tot op het sterfbed toe, noem maar op”, vertellen ze. “Ik heb er alle begrip voor, maar het virus is nog niet weg. De maatregelen redden levens”, reageert burgemeester Vincent Van Quickenborne.

  1. Corona krijgt internationale topveldrit niet klein, publiek van harte welkom: “Heel belangrijk voor handel en horeca in Kortrijk”
    Kortrijk

    Corona krijgt internatio­na­le topveldrit niet klein, publiek van harte welkom: “Heel belangrijk voor handel en horeca in Kortrijk”

    De Leieboorden nabij de College- en Groeningebrug vormen komende zaterdag voor de derde keer het decor voor de CAPS Urban Cross Kortrijk. Vorig jaar was er geen publiek welkom door de toen geldende coronamaatregelen. Nu mag het toch. “We werken met controle van Covid Safe Ticket én identiteitskaart en er is een mondmaskerplicht”, stelt sportschepen Wouter Allijns (Team Burgemeester). Er worden toch snel enkele duizenden toeschouwers, mogelijk zelfs nog meer, verwacht.