Archiefbeeld, in AZ Groeninge in Kortrijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld, in AZ Groeninge in Kortrijk. © Photo News

“We zien meer 40- en 50-plussers op intensieve zorg”: AZ Groeninge houdt hart vast voor derde coronagolf

KortrijkHet ziekenhuis AZ Groeninge op Hoog Kortrijk is alert voor een mogelijke derde coronagolf. Er zijn verontrustende signalen. “Zo zien we hoe ook jongere mensen, dan heb ik het over 40- en 50-plussers, vaker zwaar ziek worden en intensieve zorg nodig hebben”, zegt medisch directeur Serge Vanderschueren. Er is ook goed nieuws: binnenkort is al het ziekenhuispersoneel gevaccineerd.

 1. Armeens koppel ziet 50.000 euro vermogenswinst via sluikwerk verbeurd verklaard: “Ze maakten grote sier terwijl ze amper legale inkomsten hebben”
  Kortrijk

  Armeens koppel ziet 50.000 euro vermogens­winst via sluikwerk verbeurd verklaard: “Ze maakten grote sier terwijl ze amper legale inkomsten hebben”

  Een Armeens koppel uit Kortrijk is veroordeeld voor sluikwerk en witwaspraktijken. De man handelde in verschillende sectoren, zo verkocht hij vaak schroot, maar was hij nooit ingeschreven in het kbo. Ze beschikten ook altijd over erg veel cash geld, maar kon de herkomst daarvan niet aangetoond worden. Hij is nu veroordeeld tot zes maanden effectieve celstraf, de rechter heeft in totaal 50.000 euro vermogenswinst verbeurd verklaard.
 1. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee

 2. De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee
  Play

  De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee