De uitbaters van het kleinste café van Kortrijk houden het voor bekeken na 38 jaar.
Volledig scherm
De uitbaters van het kleinste café van Kortrijk houden het voor bekeken na 38 jaar. © Henk Deleu

"We waren ook de goedkoopste kroeg"

KORTRIJKPetit Café in de Zwevegemsestraat is niet meer. Zaakvoerder Ruddy Demeulenaere sloot na 38 jaar de deuren. Hij kan het fysiek niet meer aan. "We waren niet enkel het kleinste, maar ook het goedkoopste volkscafé van de stad. Een pintje kostte maar 1,5 euro. Waar vind je dat nog?", zegt partner Raymonda Dooms.

 1. Oorlog in Oekraïne rukt koppel uiteen, maar ze vinden elkaar terug in Kortrijk: “En nu bakken we hier samen frietjes... Ongelooflijk”
  PREMIUM

  Oorlog in Oekraïne rukt koppel uiteen, maar ze vinden elkaar terug in Kortrijk: “En nu bakken we hier samen frietjes... Ongeloof­lijk”

  Maandenlang moesten Oekraïners Svitlana Sondei (20) en Yurii Shpakivskyi (23) elkaar missen door de oorlog, nu vonden ze elkaar in Kortrijk terug. Daar krijgen ze - ondanks een taalbarrière - de kans om in frituur Bossuwé Pottelberg te werken. “Ze zijn supergemotiveerd, we geloven in hen”, zegt Volkert Lapere, sales en marketing manager van de Group Bossuwé. Ze vertellen het verhaal van hun grenzeloze liefde.
  Kortrijk
 2. Eline en Zara bouwen bel-etage uit jaren ’60 om tot warm familienest: “Werken zijn zowel online als op tv te volgen”
  PREMIUM

  Eline en Zara bouwen bel-etage uit jaren ’60 om tot warm familie­nest: “Werken zijn zowel online als op tv te volgen”

  Liefst 1,2 miljoen interieurfanaten volgden vorig jaar de verbouwingswerken aan het eerste Sundae Huis in Roeselare. Daarbij vormde Eline Rousseau een Art Deco-woning om tot een gezellige gezinswoning. Deze keer gaat Eline een pand in Kortrijk renoveren. “Samen met onze partners toveren we een bel-etage om tot een moderne woning met een vleugje sixties”, zegt Eline, die hier haar plannen uit de doeken doet.
  Kortrijk