Stijn Streuvels is precies 150 jaar geleden geboren in Heule. Cultuurvereniging Confrérie de Griffioen pakt uit met een themawandeling, met langs het parcours audiofragmenten met bekende Heulenaars.
Volledig scherm
Stijn Streuvels is precies 150 jaar geleden geboren in Heule. Cultuurvereniging Confrérie de Griffioen pakt uit met een themawandeling, met langs het parcours audiofragmenten met bekende Heulenaars. © Joyce Mesdag

Wandel in het spoor van de jonge Stijn Streuvels door zijn geboortedorp Heule: “Met geluidsfragmenten brengen we de sfeer van 1880 terug”

heuleFan van Stijn Streuvels? Dan kan je vanaf 5 juni je hart ophalen in Heule, waar hij geboren is. Cultuurvereniging De Griffioen pakt naar aanleiding van 150 jaar Streuvels uit met een multimediawandeling waarbij je kan ervaren hoe het eraan toeging toen de bekende schrijver er opgroeide. “Niet alleen jeugdherinneringen van Streuvels komen aan bod, zoals de ‘moorderij van Heule’, maar ook het dagelijkse leven”, vertelt bezieler Bart Huysentruyt.

 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 2. Zoek de gestolen Land Rover: nieuwe wagen verstopt onder auto-onderdelen teruggevonden in loods, verdachte aangehouden
  Kortrijk/Desselgem/Wingene/Heestert

  Zoek de gestolen Land Rover: nieuwe wagen verstopt onder au­to-onderdelen teruggevon­den in loods, verdachte aangehou­den

  Volledig verstopt onder andere auto-onderdelen in een loods in Heestert (Zwevegem). In die omstandigheden konden speurders van de lokale recherche van de politiezone Vlas iets meer dan een maand na de diefstal van een gloednieuwe Land Rover Defender 110 bij de levering aan een garage in Kortrijk de auto terugvinden. Een verdachte uit Desselgem (Waregem) is aangehouden.