Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Wagen met kalasjnikov gevonden aan woning van justitieminister Van Quickenborne: drie Nederlanders opgepakt

Kortrijk/BrusselJustitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) staat onder fel verhoogde waakzaamheid nadat aan zijn villa in Kortrijk een auto met Nederlandse nummerplaten werd aangetroffen. Daarin lagen onder meer een zwaar vuurwapen en benzine. Drie Nederlandse verdachten van 20, 29 en 48 jaar zijn opgepakt in Den Haag en Leidschendam.

 1. Velofollies klopt af op 40.000 bezoekers
  kortrijk

  Velofol­lies klopt af op 40.000 bezoekers

  De fietsbeurs Velofollies heeft de verwachtingen ingelost. Met ruim 14.000 bezoekers vrijdag, 12.500 op zaterdag en ruim 13.000 bezoekers vandaag, klokt de populaire fietsbeurs af op ongeveer 40.000 bezoekers. “Dat is het aantal van voor corona, en daar zijn we uiteraard heel blij mee”, zegt organisator Pieter Desmet. “Het viel vooral op hoe enthousiast het publiek was afgelopen weekend. Iedereen is echt uitgelaten om opnieuw met de fiets erop uit te trekken.”
 1. Kluizenaar André (78) woont al jaren in een vuilhoop, zijn buren zijn wanhopig: “Zo’n lieve mens, straks ligt hij hier dood, het is schrijnend”
  PREMIUM
  Spiere/Moeskroen

  Kluizenaar André (78) woont al jaren in een vuilhoop, zijn buren zijn wanhopig: “Zo’n lieve mens, straks ligt hij hier dood, het is schrijnend”

  Het zicht alleen al is onthutsend, hoe schaapsherder op rust André (78) in een afvalberg woont in Spiere, in een hoekje van West-Vlaanderen bij Henegouwen. Hij verblijft er niet sinds kort, maar al járen. Omdat er sprake is van toenemende overlast, gaan er meer en meer stemmen op om eindelijk in te grijpen. “Het is geen vervelend man, maar zo kan het niet verder”, klinkt het bij buren. “Ik wil niet dat er iemand op straat leeft in onze gemeente, maar een oplossing ligt niet voor de hand”, zegt burgemeester Dirk Walraet (LB). Onze reporter ging zelf ter plaatse kijken.