Steven De Sloover en Fleure Sasanguie tonen hun macaron glacé.
Volledig scherm
Steven De Sloover en Fleure Sasanguie tonen hun macaron glacé. © Foto Deleu

Wafel Atelier pronkt met macaron glacé

 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Energiefactuur AZ Groeninge in twee jaar van 3 naar 13 miljoen euro: “We zetten patiënten niet in de kou”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Energiefac­tuur AZ Groeninge in twee jaar van 3 naar 13 miljoen euro: “We zetten patiënten niet in de kou”

  De energiefactuur voor gas en elektriciteit stijgt voor AZ Groeninge van 3 miljoen euro in 2021 richting naar schatting 10 tot zelfs 13 miljoen euro in 2023. Het vierdubbele, dat doet financieel veel pijn. “We bekijken hoe we dat kunnen (blijven) betalen”, zegt Stefaan Lammertyn, woordvoerder van het Kortrijkse ziekenhuis. Er worden een pak maatregelen genomen.
 1. Verdacht pakket aan woning minister Van Quickenborne blijkt onschadelijk: aannemer liet wisselstuk verkeerdelijk op adres minister afleveren
  Play
  Kortrijk

  Verdacht pakket aan woning minister Van Quickenbor­ne blijkt onschade­lijk: aannemer liet wisselstuk verkeerde­lijk op adres minister afleveren

  Aan de woning van justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) heeft een koerier een pakket afgeleverd dat als verdacht werd beschouwd. De politiediensten waren in opperste staat van alarm, DOVO kwam ter plaatse. Buurtbewoners werden gevraagd te vertrekken. “We nemen geen risico”, klinkt het bij het federaal parket. Uiteindelijk bleek het pakket onschuldig, maar anderzijds ook niet besteld door de minister of zijn echtgenote. Een foutje bij een aannemer die bij de minister een herstelling moet uitvoeren, zou aan de oorzaak liggen.