De feiten speelden zich af in de Bohemenberg, een doodlopende zijstraat van de Smokkelpotstraat in Marke. De roof heeft geen verband met de woning op de foto.
Volledig scherm
De feiten speelden zich af in de Bohemenberg, een doodlopende zijstraat van de Smokkelpotstraat in Marke. De roof heeft geen verband met de woning op de foto. © Google Streetview

Vrouw die beroofd werd, was eerder al slachtoffer van home invasion

De 71-jarige dame die zaterdagmiddag in de Bohemenberg in Marke op listige wijze door twee Noord-Fransen beroofd werd van een dure ring en dito horloge, is nog altijd zwaar onder de indruk van de feiten. De vrouw raakte niet gewond bij de overval. Maar de feiten roepen nare herinneringen op aan een home invasion waarvan zij en haar man eerder ook al het slachtoffer werden.

 1. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 2. Politie stuurt actievoerende modebazen weg aan parlement: “Ontgoochelend, maar toch rekenen we op verkoop op afspraak”
  Kortrijk/Brussel

  Politie stuurt actievoe­ren­de modebazen weg aan parlement: “Ontgooche­lend, maar toch rekenen we op verkoop op afspraak”

  Tal van moderetailers dreigen tijdens deze tweede lockdown overkop te gaan. Ubbe Descamps van modezaak Brooklyn richtte zich begin deze week in een video tot premier Alexander De Croo (Open Vld). Omdat er geen reactie op kwam, trok Ubbe Descamps donderdagnamiddag met collega’s naar het parlement in Brussel. De politie stuurde de actievoerende modebazen weg. Ontgoochelend, maar toch is er wat hoop: “Het punt staat op de agenda van élke regering”, zegt Ubbe Descamps. De Mode Unie vraagt om coronaveilig een verkoop op afspraak toe te laten in handelszaken.
 1. Bestuurder (24) verplaatst lichaam gestorven passagier (26) na fatale klap en vlucht weg: 4,5 jaar effectief en 10 jaar rijverbod
  PREMIUM
  Brasschaat/Lievegem

  Bestuurder (24) verplaatst lichaam gestorven passagier (26) na fatale klap en vlucht weg: 4,5 jaar effectief en 10 jaar rijverbod

  De zware crash die ruim vijf jaar geleden in het Waalse Bernissart het leven kostte aan de 26-jarige A.J. Breugelmans uit Brasschaat, werd wel degelijk veroorzaakt door Glen Van Roelenbosch (24) uit Lievegem. Die bleef ook tijdens het proces beweren dat hij slechts passagier was in de wagen van Breugelmans. Een leugen, zo bleek uit het onderzoek. De politierechter stuurt Van Roelenbosch liefst 4,5 jaar naar de gevangenis. Mogelijk mag de man nooit meer rijden. “Een rechtvaardige straf”, vindt de familie van het slachtoffer.
 1. Australische kat wint duel met kleine python
  Play

  Australi­sche kat wint duel met kleine python

 2. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas