De nieuwe hoogbouw, kant Burgemeester Vercruysselaan
Volledig scherm
De nieuwe hoogbouw, kant Burgemeester Vercruysselaan © Link Lab Architects/Immogra

Vroegere Sint-Maartenskliniek wijkt voor hoogbouw met 172 studentenkamers: “We kunnen ze niet naar Waregem of Roeselare blijven sturen”

KortrijkDe gewezen Sint-Maartenskliniek nabij de Groeningebrug wijkt voor een nieuwe residentie met 172 studentenkamers, die wordt ingebed in een groene omgeving. De nieuwbouw is tegen het academiejaar 2023-2024 klaar. De stad Kortrijk verlengt de opheffing van het verbod op nieuwe koten. “Want er is een behoefte aan 1.500 nieuwe studentenkamers”, zegt schepen van Bouwen Wout Maddens.

  1. Reetje op zoek naar water, gewassen verschralen onder loden zon: de droogte in West-Vlaanderen in 17 opvallende beelden
    West-Vlaanderen

    Reetje op zoek naar water, gewassen verschra­len onder loden zon: de droogte in West-Vlaanderen in 17 opvallende beelden

    Akkers worden woestijnen, vissen spartelen in opdrogende vijvers, landbouwers zien hun gewassen sterven door een gebrek aan water. De droogte laat zich voelen in West-Vlaanderen, voor landbouw, mens en dier. “Voor het drinkwater is de toestand ernstig, maar niet precair”, zegt Katrien Smet van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). Een stand van het water in de kustprovincie. En 17 foto’s, de voorbije week genomen door onze fotografen in West-Vlaanderen.