Vrijwilligers van het Rode Kruis uit het Kortrijkse aan het werk in Pepinster, hier in de sporthal. Die is ingericht als inzamel- en verdeelpunt van hoofdzakelijk goederen die de basisbehoeften van de bewoners moeten lenigen.
Volledig scherm
Vrijwilligers van het Rode Kruis uit het Kortrijkse aan het werk in Pepinster, hier in de sporthal. Die is ingericht als inzamel- en verdeelpunt van hoofdzakelijk goederen die de basisbehoeften van de bewoners moeten lenigen. © Rode Kruis Kortrijk

Vrijwilligers Rode Kruis onder de indruk na missie in rampgebied: “Doffe ellende gezien, maar ook veel mensen die de moed niet laten zakken”

Kortrijk/Harelbeke/Zwevegem/KuurneEen tiental vrijwilligers van het Rode Kruis uit het Kortrijkse is zaterdag en zondag naar het overstromingsgebied in Wallonië getrokken om er te helpen waar nodig. “Onze bijdrage was bescheiden, maar wel belangrijk. Elke helpende hand is er welkom en de getroffen bevolking is enorm dankbaar. Als het kan, gaan we beslist nog terug.”

  1. Kortrijk sleutelt aan één woonmaatschappij tegen 2023: “We gaan naar 3.500 sociale huurwoningen en verbeteren en verhogen kwaliteit”
    Kortrijk

    Kortrijk sleutelt aan één woonmaat­schap­pij tegen 2023: “We gaan naar 3.500 sociale huurwonin­gen en verbeteren en verhogen kwaliteit”

    Een door de Vlaamse regering goedgekeurd ontwerpdecreet legt op dat sociale huisvestingsmaatschappijen en sociale verhuurkantoren samen moeten gaan tegen januari 2023, tot één woonmaatschappij per stad of gemeente. Schepen van Wonen Wout Maddens (Team Burgemeester) zal tijdens de gemeenteraad van oktober een voorstel van werkingsgebied voor Kortrijk toelichten, want het is een complexe oefening. Ook CD&V vraagt al een tijdje naar een stand van zaken, namens gemeenteraadslid Carol Leleu.