Hendrik Van Dael en Stijn Loosveld, voor café De Sporwereld
Volledig scherm
Hendrik Van Dael en Stijn Loosveld, voor café De Sporwereld © Henk Deleu

Vrienden houden pop-up in authentiek biercafé De Sportwereld

Bellegem/KortrijkWinter in het Dorp van Omer. Daar draait een pop-up in De Sportwereld in Bellegem rond. Bedacht door 40-plussers Hendrik Van Dael uit Kortrijk en Stijn Loosveld uit Bellegem, die het legendarische volkscafé in december uitbaten. De Sportwereld is hét uithangbord van Omer Vander Ghinste. “We zijn trots om ambassadeurs van de familiebrouwerij te mogen zijn”, zeggen de vrienden.

 1. Op huizenjacht in ... Heist-aan-Zee: “Hier wonen is puur genot”
  PREMIUM
  Knokke-Heist

  Op huizen­jacht in ... Heist-aan-Zee: “Hier wonen is puur genot”

  De bouw van een nieuw, hypermodern Community House is er net gestart, de Heldentorens worden steeds zichtbaarder en de volledige doortocht van de deelgemeente krijgt een make-over. Ja, Heist-aan-Zee ís hip en trendy. En dat zal de komende jaren alleen maar toenemen. Want de meest mondaine kustgemeente van ons land is meer dan Knokke of het Zoute alleen. Op huizenjacht in deelgemeente Heist met Sacha Vanrafelghem en Willem Cauwels van Willem Cauwels Real Estate.
 2. Oudste broer meer dan 6 maanden na vondst cannabisplantages als eerste vrijgelaten
  PREMIUM
  Bavikhove/Kortrijk

  Oudste broer meer dan 6 maanden na vondst cannabis­plan­ta­ges als eerste vrijgela­ten

  Ruim 6 maanden nadat hij samen met zijn jongere broer in de cel vloog als verdachte voor betrokkenheid bij 2 cannabisplantages in Bavikhove (Harelbeke) en Kortrijk, is een 45-jarige man uit Bavikhove onder voorwaarden vrijgelaten. Hij is daarmee de eerste van de 6 verdachten die in het vooruitzicht van het proces de cel mag verlaten. “Zijn aanhouding was niet meer noodzakelijk voor de openbare veiligheid”, legt advocaat Thomas Vandemeulebroucke uit.