Vrienden van Boyd zorgden voor een prachtige herdenkingsmuur aan de sporthal van Gullegem.
Volledig scherm
PREMIUM
Vrienden van Boyd zorgden voor een prachtige herdenkingsmuur aan de sporthal van Gullegem. © Maxime Petit

Vrienden eren Boyd (22) met muurschildering: “Zo blijft hij toch aanwezig op zijn favoriete plek”

Gullegem/KortrijkVrienden van Boyd Warnez (22) uit Gullegem, die afgelopen weekend onverwacht overleed, hebben aan de sporthal in Gullegem een grote muurschildering voor hem gemaakt. Zijn heengaan raakt vele harten, tot in Kortrijk. Het gemis is erg groot. “Als we afspraken, was dat bijna altijd hier, dit was een beetje zijn tuin”, vertelt Gautran Ghillemyn, die één van Boyd’s beste vrienden was.

 1. CD&V en Groen willen aannemersbedrijf Bosschaert weg op ‘t Hoge: “Mensen in de buurt houden het niet langer vol”
  Kortrijk

  CD&V en Groen willen aannemers­be­drijf Bosschaert weg op ‘t Hoge: “Mensen in de buurt houden het niet langer vol”

  Buurtbewoners, die 72 bezwaarschriften indienden tegen de aanvraag voor een nieuwe omgevingsvergunning van aannemersbedrijf Bosschaert op ’t Hoge in Kortrijk, krijgen steun van CD&V en Groen. “Met de kennis van vandaag over verstandige ruimtelijke planning en waterhuishouding kunnen we niet langer ontkennen dat zo’n bedrijf geen toekomst heeft op die plek”, stellen beide oppositiepartijen in Kortrijk.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Kortrijk Drumt keert na vier jaar terug naar verlaagde Leieboorden: “We stomen ruim 250 drummers klaar voor editie ‘by Night’”
  Kortrijk

  Kortrijk Drumt keert na vier jaar terug naar verlaagde Leieboor­den: “We stomen ruim 250 drummers klaar voor editie ‘by Night’”

  Verrassend nieuws tijdens de 20 kilometer door Brussel zondag. Meester-drummer Gino Kesteloot kondigde er een nieuwe Kortrijk Drumt (by Night) bij de Broeltorens aan, op 3 september 2022. Het zal dan goed vier jaar geleden zijn dat Kortrijk Drumt op de verlaagde Leieboorden speelde. “We brengen er met ruim 250 drummers een nieuwe medley.”