Deken Geert Morlion (derde van links) overhandigt het Vredeslicht aan burgemeester Ruth Vandenberghe, in aanwezigheid ook van imam Charif Slimani en schepen Philippe De Coene (rechts).
Volledig scherm
Deken Geert Morlion (derde van links) overhandigt het Vredeslicht aan burgemeester Ruth Vandenberghe, in aanwezigheid ook van imam Charif Slimani en schepen Philippe De Coene (rechts). © Henk Deleu

Vredeslichtjes brengen ook in Kortrijk hoop in donkere dagen, over religies heen

KortrijkDe stad Kortrijk ontving zaterdagavond het Vredeslicht, aan de pui van het historisch stadhuis op de Grote Markt. Het Vredeslicht brengt mensen hoop in de donkerste periode van het jaar en zeker in volle Covid-19-crisis. Er werden lichtjes over grenzen, leeftijden en religies heen gedeeld. Zo waren zaterdag in Kortrijk delegaties van de islam, het christendom, het boeddhisme en Huis van de Mens aanwezig.

 1. Miss België kandidate Louise (21) valt 40 kilogram af en geeft nu sportlessen: opbrengst naar strijd tegen kinderarmoede
  Kortrijk

  Miss België kandidate Louise (21) valt 40 kilogram af en geeft nu sportles­sen: opbrengst naar strijd tegen kinderar­moe­de

  Louise Nulens (21) uit Heule wint na vijf jaar de strijd tegen overgewicht. De goedlachse jongedame viel 40 kilogram af en hoopt om jongeren te inspireren. “Je moet niet perfect zijn om ver te raken in het leven, als je maar gelooft in jezelf”, zegt de finaliste van Miss West-Vlaanderen. Ze pakt vanaf woensdag met sportlessen uit. Gratis, maar wie dat wenst, kan een zelf te bepalen bedrag schenken aan Pelicano. Dat is een stichting tegen kinderarmoede.
 2. Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!
  Salaris

  Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!

  Het einde van het schooljaar brengt nieuwe dilemma’s met zich mee. Heel wat jongeren zullen er zich deze zomer het hoofd over breken of ze gaan verder studeren of niet. En zo ja, wat dan precies? Je keuze heeft belangrijke gevolgen voor de toekomst, denk bijvoorbeeld aan het inkomen dat je zal verdienen. Stijgt je salaris rechtevenredig met je opleidingsniveau, of gaat die vlieger niet per se op? Jobat.be stak het licht op bij Virginie Verschooris, verloningsspecialist bij SD Worx.
 1. Iets te wild gedanst tijdens Regi, dus stad legt Kortrijk Popt maatregelen op: “Bubbels afbakenen met paaltjes en lint”
  Kortrijk

  Iets te wild gedanst tijdens Regi, dus stad legt Kortrijk Popt maatrege­len op: “Bubbels afbakenen met paaltjes en lint”

  De stad legt Kortrijk Popt enkele extra maatregelen op, met het oog op het volgende openluchtconcert van Depart XXL. Samen met de organisatoren wordt er ingegrepen, omdat er zaterdag iets te wild gedanst werd tijdens een set van Regi. Zo worden bubbels nu extra afgebakend, met paaltjes en lint. “We hopen toestanden zoals op het einde van het optreden van Regi te vermijden”, zegt waarnemend burgemeester Bert Herrewyn (Vooruit).