De dranghekken langs de Leie, op Budabeach
Volledig scherm
De dranghekken langs de Leie, op Budabeach © Henk Deleu

“Voorkomen dat jongeren verdrinken in de Leie”: dranghekken en extra verlichting beveiligen Budabeach in Kortrijk

KortrijkEr staan sinds kort dranghekken en extra verlichting op Budabeach aan de Leie, bij de Collegebrug in Kortrijk. Waar vorige week enkele honderden jongeren na het sluitingsuur van de horecaterrasjes in de binnenstad enkele keren verzamelden, om te feesten. Omwonenden in de Ijzerkaai zijn het nachtlawaai en het zwerfvuil beu, maar maken zich vooral zorgen over de veiligheid van de jeugd: “We houden ons hart vast, nu het verlengde Sinksenweekend op komst is.”

 1. Winkelcentrum K zet vol op horecabeleving in: weldra gezonde fastfood bij Fitchen én nieuwe broodjes- en snackzaak Enrique
  Kortrijk

  Winkelcen­trum K zet vol op horecabele­ving in: weldra gezonde fastfood bij Fitchen én nieuwe broodjes- en snackzaak Enrique

  De horeca mag vanaf woensdag 9 juni ook binnen weer open. In het winkelcentrum K geven ze er meteen een lap op. Zo is restaurant Foodies op de bovenverdieping helemaal opgeknapt. Naast Foodies opent met Enrique eerstdaags een nieuwe broodjes-, snack- en pizzazaak. Ook nieuw boven: de mancave Time-Out. En er verandert nog meer. Zo opent begin augustus aan de kant van de Veemarkt een zaak van restaurantketen Fitchen, gespecialiseerd in gezonde fastfood.
 2. Metamorfose Ring Shopping gestart: nieuwe en hogere gevel mét ramen, evenementenplein, meer horeca en versmarkt
  kortrijk

  Metamorfo­se Ring Shopping gestart: nieuwe en hogere gevel mét ramen, evenemen­ten­plein, meer horeca en versmarkt

  De werken die Ring Shopping Kortrijk klaar moeten maken voor de toekomst, zijn gestart. Het winkelcentrum krijgt een nieuwe en hogere gevel, en dankzij ramen zal je er meteen zicht krijgen op het aanbod binnen. Er komt extra horeca, met terrassen, en een evenementenplein. “En we pakken uit met een versmarkt, met vers brood, vlees, vis en groenten” zegt manager Brenda Lombary.
 3. Muziekcentrum krijgt repetitiezaal in kelder, voor orkesten en grote gezelschappen
  Kortrijk

  Muziekcen­trum krijgt repetitie­zaal in kelder, voor orkesten en grote gezelschap­pen

  De kelderverdieping van muziekcentrum Track wordt onder handen genomen en uitgebreid. Blikvanger is een nieuwe repetitiezaal van 160 vierkante meter onder het terras van horecazaak Pand.A. Ideaal voor repetities van orkesten, groepslessen en grote gezelschappen. De werken starten in principe in het voorjaar van 2022. De projectkost wordt op 2,9 miljoen euro geraamd. “Deze verdere renovatie zal de muziekpartners naar een hoger niveau tillen”, zegt schepen van Deeltijds Kunstonderwijs Kelly Detavernier (N-VA).
 1. “Kortrijkse jeugd, bijt op uw tanden”: burgemeester doet oproep na beelden feestende jongeren aan Leieboorden
  Kortrijk

  “Kortrijkse jeugd, bijt op uw tanden”: burgemees­ter doet oproep na beelden feestende jongeren aan Leieboor­den

  Er is een terugkerend fenomeen in Kortrijk, na de sluiting van de terrasjes. Tientallen jongeren trekken daarna naar de verlaagde Leieboorden en/of Buda Beach. Dat was ook woensdagavond zo, met het verlengde Hemelvaartweekend. “Ik vraag de jongeren om geduld te hebben, tot we ver genoeg staan met de vaccinaties”, zegt burgemeester Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester).