De nieuwe verkeerswisselaar. Wie van de A19 de ring op wil richting Kortrijk Noord (Heule), rijdt via een nieuwe brug over de R8, net zoals voor het verkeer uit de richting van Bissegem, dat de A19 op wil. Voor verkeer van de A19 richting Kortrijk Zuid (Bissegem) en verkeer uit de richting van Heule, dat de A19 op wil, is er telkens een gewone af- en oprit
Volledig scherm
De nieuwe verkeerswisselaar. Wie van de A19 de ring op wil richting Kortrijk Noord (Heule), rijdt via een nieuwe brug over de R8, net zoals voor het verkeer uit de richting van Bissegem, dat de A19 op wil. Voor verkeer van de A19 richting Kortrijk Zuid (Bissegem) en verkeer uit de richting van Heule, dat de A19 op wil, is er telkens een gewone af- en oprit © AWV

Voorbereidende werken nieuwe verkeerswisselaar A19-R8 gestart

Bissegem/Heule/GullegemIn de aanloop naar de aanleg van een nieuwe verkeerswisselaar op het knooppunt van de snelweg A19 en de ring rond Kortrijk (R8) is recent een archeologisch onderzoek op het terrein gestart.

 1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Lucas Rougeaux (KV Kortrijk) maakt zijn eerste doelpunt ooit in de Jupiler Pro League: “Ik heb geprobeerd me te tonen aan de coach”
  Voetbal 1A

  Lucas Rougeaux (KV Kortrijk) maakt zijn eerste doelpunt ooit in de Jupiler Pro League: “Ik heb geprobeerd me te tonen aan de coach”

  KV Kortrijk speelde dinsdagavond 1-1 gelijk tegen Sporting Charleroi. Lucas Rougeaux kopte de Kerels op voorsprong, maar zeven minuten later trapte Bayo de gelijkmaker voorbij Ilic in doel. Charleroi kwam nog enkele keren goed opzetten, maar Ilic pakte uit met enkele prima reddingen. De West-Vlamingen konden na de wedstrijd dan ook leven met een puntendeling.
 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Hilarische horeca-actie in Souffleur, Bar Luxe en Sint-Pieters: blaas hoogste waarde in CO2-meter en win drank, frietjes en waardebon
  Kortrijk/Kuurne

  Hilarische horeca-ac­tie in Souffleur, Bar Luxe en Sint-Pie­ters: blaas hoogste waarde in CO2-meter en win drank, frietjes en waardebon

  Eet- en bierhuis Souffleur en jongerencafé Bar Luxe in Kortrijk en frituur Sint-Pieters in Kuurne houden een hilarische actie. Wie er in februari de hoogste waarde blaast in de CO2-meter, wint mooie prijzen. Je mag per persoon één keer blazen, in elk van de drie horecazaken. Leuk, als je het ons vraagt! Of hoe hou je die ellendige coronacrisis, we zijn twee jaar verder, toch draaglijk.