De Don Boscolaan. Het vrijliggend dubbelrichtingsfietspad komt links, achter de bomenrij. Waar plaats is.
Volledig scherm
De Don Boscolaan. Het vrijliggend dubbelrichtingsfietspad komt links, achter de bomenrij. Waar plaats is. © Google Maps

Voor september 2022 nieuw tweerichtingsfietspad in Don Boscolaan

MarkeTijdens het schepencollege van maandag 3 januari heeft het stadsbestuur van Kortrijk het licht op groen gezet voor een nieuw tweerichtingsfietspad in de Don Boscolaan in Marke, aan het Don Boscocollege. Volgende stap: een aannemer kiezen. “Het streefdoel is om het nieuw fietspad tegen de start van het nieuwe schooljaar in te rijden”, zegt schepen van Mobiliteit Axel Weydts (Vooruit). 

  1. BELOOFD IS BELOOFD. Groen en vernieuwd winkelwandelgebied, verdere verlaging Leieboorden, 100 hectare extra bos...: maakt Kortrijk grootse plannen waar?
    PREMIUM
    Kortrijk

    BELOOFD IS BELOOFD. Groen en vernieuwd winkelwan­del­ge­bied, verdere verlaging Leieboor­den, 100 hectare extra bos...: maakt Kortrijk grootse plannen waar?

    De beleidsperiode van uw stadsbestuur is na goed drie jaar ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de in 2018 gestelde prioriteiten? We selecteren tien beloftes en zoeken uit wat er al gerealiseerd is en nog op de plank ligt. Vandaag: centrumstad Kortrijk met ambitieuze plannen zoals 100 hectare extra bos, een groener en opgefrist winkelwandelgebied, de verdere verlaging van de Leieboorden en een nieuw muziekfestival. Een stand van zaken.