Het 1 mei-festival verhuist van het Begijnhofpark (links een archiefbeeld) naar het Mandelaplein (rechts een archiefbeeld tijdens Goose Nonstop For Life op het Mandelaplein, in 2018)
Volledig scherm
Het 1 mei-festival verhuist van het Begijnhofpark (links een archiefbeeld) naar het Mandelaplein (rechts een archiefbeeld tijdens Goose Nonstop For Life op het Mandelaplein, in 2018) © Mayday Mayday/Henk Deleu

Voor het eerst sinds 2019 weer 1 mei-festival, volksfeest ruilt Begijnhofpark voor Mandelaplein in: “Muzikaalste plein van Kortrijk”

KortrijkNiet alleen de Paasfoor is terug van weggeweest, ook op het 1 mei-festival zullen mensen na twee geschrapte edities in 2020 en 2021 door corona weer uit de bol kunnen gaan. Nieuw is dat het gratis festival de komende jaren verhuist van het Begijnhofpark naar het Nelson Mandelaplein.

 1. Daar is de paasvakantie, daar is de heropening van minigolf Overleie: 2022 was recordjaar met 6.430 minigolfers

  Daar is de paasvakan­tie, daar is de heropening van minigolf Overleie: 2022 was recordjaar met 6.430 minigol­fers

  Op zoek naar een leuke activiteit tijdens de paasvakantie? Vanaf zaterdag 1 april kan je weer een balletje slaan in Kortrijks enige outdoor minigolf. “We kunnen weer op ons team enthousiaste minigolfbegeleiders rekenen. En vorig jaar deden we enkele investeringen naar comfort voor bezoekers toe, zoals nieuwe zitbanken en een hellend vlak voor rolstoelgebruikers”, zegt schepen van Vrijwilligers Stephanie Demeyer (Team Burgemeester).
  Kortrijk
 2. Fietsveilige doorsteek aan Euroshop geopend, Moorseelsestraat wordt deels fietsstraat

  Fietsveili­ge doorsteek aan Euroshop geopend, Moorseelse­straat wordt deels fiets­straat

  De aanleg van een fietsveilige doorsteek aan de winkel Euroshop, tussen de Moorseelsestraat en fietspaden in de Meensesteenweg en verderop de jaagpaden langs de Leie, is voltooid. Er is nu ook een nieuwe buurtparking met plaats voor tien wagens, een plaats voor een persoon met een beperking inbegrepen. Opmerkelijk: de Moorseelsestraat wordt deels ingericht als fietsstraat. De door aannemer Casteleyn & Zonen uitgevoerde werken kostten 221.682 euro.
  Kortrijk
 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.