Renaat Schotte is presentator van dienst, op de eerste United Spurs Awards
Volledig scherm
Renaat Schotte is presentator van dienst, op de eerste United Spurs Awards © Benny Proot

Volg eerste United Spurs Awards show, met optreden van Green Onions

KortrijkDe Kortrijkse Sportprijzen zijn niet meer, tijd voor de eerste editie van de United Spurs Awards. De awardshow met presentator en wielerman Renaat Schotte is een must voor elke Kortrijkse sportliefhebber met zin in een feestje, want nadien is er een spetterend optreden van de populaire coverband Green Onions.

 1. Gewezen politicus krijgt voorwaardelijke celstraf van 18 maanden na seksueel getinte chats met minderjarigen: “Ik ben geweldig boos op mezelf ”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Gewezen politicus krijgt voorwaarde­lij­ke celstraf van 18 maanden na seksueel getinte chats met minderjari­gen: “Ik ben geweldig boos op mezelf ”

  Een voorwaardelijke celstraf van 18 maanden én een voorwaardelijke boete van 1.200 euro voor het voeren van seksueel getinte chatgesprekken met enkele minderjarigen. Dat is de uitspraak van de correctionele rechtbank voor een 51-jarige man uit Kortrijk, die politiek actief was bij Open VLD in Zuid-West-Vlaanderen. Ook moet hij zich aan enkele voorwaarden houden. Zo mag hij zich de komende 5 jaar niet verkiesbaar stellen.
 1. Beschermd monument uit 1890 wordt eerste limehome hotel van België: “Ruime kamers met kitchenette staan centraal, een lobby is er niet”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Beschermd monument uit 1890 wordt eerste limehome hotel van België: “Ruime kamers met kitchenet­te staan centraal, een lobby is er niet”

  Een beschermd monument nabij de Gentpoort in Kortrijk wordt het eerste limehome hotel van ons land. De werken vatten dit jaar al aan. “Het herenhuis staat al enkele jaren leeg, maar het is een oerdegelijk gebouw en het is perfect te restaureren. We hebben ervaring met erfgoed, we laten het in ere herstellen”, zegt Valéry De Vos van Alphastone Investments.