Op de werkvloer en in winkels hoeven mondmaskers vanaf 1 oktober niet meer.
Volledig scherm
Op de werkvloer en in winkels hoeven mondmaskers vanaf 1 oktober niet meer. © rv

Voka West-Vlaanderen: “Opgelucht dat mondmasker op werkvloer verdwijnt”

West-VlaanderenDe Kamer van Koophandel West-Vlaanderen (Voka) is tevreden dat het overlegcomité de algemene mondmaskerplicht op de werkvloer loslaat. Ook het feit dat werkgevers zicht kunnen krijgen op de vaccinatiegraad binnen het bedrijf, vindt de werkgeversorganisatie een goede zaak. “Daardoor zijn gerichte maatregelen binnen het bedrijf mogelijk.”

 1. Maria (104) viert verjaardag als oudste inwoner van Kortrijk: “Ik mis mijn zoon enorm, ik maak er voor hem het beste van”
  PREMIUM
  Kortrijk/Heule

  Maria (104) viert verjaardag als oudste inwoner van Kortrijk: “Ik mis mijn zoon enorm, ik maak er voor hem het beste van”

  Feest in rusthuis Ter Melle in Heule, waar Maria Devriendt als oudste inwoner van Kortrijk haar 104de verjaardag viert. Ze geniet, al gaan haar gedachten vooral uit naar haar enig kind Gino (66). Ze verloor haar zoon op 27 november 2020 aan corona. “Het doet veel pijn, want ik zal hem nooit meer terugzien. Gino was een goed man en een geestigaard. Ik maak er nu het beste van omdat Gino dat zo zou gewild hebben”, vertelt Maria.
 2. Na 576 dagen mag ijsbaan De Piste eindelijk heropenen: “We komen sterker uit de coronacrisis”
  Kortrijk

  Na 576 dagen mag ijsbaan De Piste eindelijk heropenen: “We komen sterker uit de coronacri­sis”

  Vorige maand zochten 75.000 mensen op Google wanneer De Piste in Kortrijk, de enige ijsbaan in het zuiden van West-Vlaanderen, weer voor publiek schaatsen zou heropenen. Op vrijdag 15 oktober is het zover, na een bijna onafgebroken coronasluiting van 576 dagen. Met een pak nieuwigheden. “Zo hebben we een nieuwe tribune gebouwd, terwijl ook de bar grondig werd vernieuwd”, zegt zaakvoerder Kenneth Deryckere (36) uit Harelbeke.