Vincent Vanderbeck (links) van Hangar K en Bert Mons van Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen, bij de co-creatiehub van Hangar K op het Nelson Mandelaplein in Kortrijk
Volledig scherm
Vincent Vanderbeck (links) van Hangar K en Bert Mons van Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen, bij de co-creatiehub van Hangar K op het Nelson Mandelaplein in Kortrijk © RV

Voka West-Vlaanderen en Hangar K verenigen krachten voor beginnende ondernemers

West-VlaanderenVoka – Kamer van Koophandel West-Vlaanderen treedt na jaren van informeel samenwerken toe tot de raad van bestuur van start-upcampus Hangar K op het Nelson Mandelaplein in Kortrijk. Zo slaan beide organisaties formeel de handen in elkaar om starters in West-Vlaanderen een nog grotere slaagkans te bieden.

 1. Kortrijk krijgt hoogste kerstboom van België voor het eerst op Grote Markt, én kerstdoolhof op Schouwburgplein
  PREMIUM
  Kortrijk

  Kortrijk krijgt hoogste kerstboom van België voor het eerst op Grote Markt, én kerstdool­hof op Schouwburg­plein

  Brussel kan niet lang meer pronken met de hoogste kerstboom van België. Achttien meter hoog is de 40 jaar oude Normann daar op de Grote Markt, maar die in Kortrijk wordt hoger, veel hoger zelfs. “Hoe hoog precies verklappen we nog niet, er komt een wedstrijd om inwoners de kans te geven om tot op de millimeter de hoogte te raden”, zegt schepen van Economie Wouter Allijns (Team Burgemeester). ‘Winter in Kortrijk’ brengt vanaf donderdag 8 december een pak activiteiten.
 2. Kortrijk houdt referendum rond al dan niet strengere aanpak sluikstort en zwerfvuil: “We ruimen jaarlijks 70 ton op, gebrek aan respect stoort me”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Kortrijk houdt referendum rond al dan niet strengere aanpak sluikstort en zwerfvuil: “We ruimen jaarlijks 70 ton op, gebrek aan respect stoort me”

  De stad houdt onder impuls van Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester) - netheid is haar stokpaardje - een nieuw digitaal referendum. Met als rode draad deze keer het al dan niet strenger aanpakken van sluikstort en zwerfvuil. “We maken er wel geen heksenjacht van, we rekenen op meer discipline van de Kortrijkzanen”, benadrukt burgermoeder Ruth Vandenberghe.
 1. Gedetineerde al enkele dagen op vrije voeten nadat hij in Kortrijk ontsnapt uit eerste detentiehuis van ons land
  Kortrijk

  Gedetineer­de al enkele dagen op vrije voeten nadat hij in Kortrijk ontsnapt uit eerste detentie­huis van ons land

  Een kortgestrafte man is ontsnapt uit het detentiehuis in Kortrijk. Dat gebeurde vorige week vrijdagavond al, maar raakte nu pas bekend. Het gaat om een 30-jarige man die ondertussen al enkele dagen op vrije voeten is. “Hij is op vandaag nog niet gevat”, bevestigt woordvoerster Kathleen Van De Vijver van het gevangeniswezen. Vlaams Belang is er niet over te spreken. “Deze ontsnapping werd aanvankelijk verzwegen”, vindt fractieleider Wouter Vermeersch. Er blijven momenteel zeven kortgestraften in het eerste detentiehuis van ons land. Er is plaats voor vijftig.