Bert Mons Voka West-Vlaanderen
Volledig scherm
Bert Mons Voka West-Vlaanderen © Voka

Voka – Kamer van Koophandel West-Vlaanderen reageert op Overlegcomité: “Goed dat er geen corona jojobeleid gevoerd wordt”

KortrijkVoka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen - stelt vast dat het overlegcomité vasthoudt aan het pad dat voor de zomer is afgesproken. De besmettingscijfers stijgen licht, maar niet in die mate dat de zorgsector weer onder druk dreigt te komen. De vaccinatiegraad stijgt snel. Voka West-Vlaanderen roept overheden op om de succesvolle vaccinatiecampagne verder te zetten, met aandacht voor regio’s en groepen waar de vaccinatiegraad achterop hinkt.

 1. Benieuwd waar Stijn Streuvels graag print pakte? Of hoe hij jeugd beleefde? Ontdek het tijdens feestprogramma voor 150ste verjaardag
  Kortrijk/Heule/Anzegem/Avelgem

  Benieuwd waar Stijn Streuvels graag print pakte? Of hoe hij jeugd beleefde? Ontdek het tijdens feestpro­gram­ma voor 150ste verjaardag

  Mocht hij nog leven, dan zou de gevierde auteur Stijn Streuvels op 3 oktober 150 kaarsjes mogen uitblazen. De man heeft een sterke band met zowel zijn geboortedorp Heule, als met Avelgem, waar hij naartoe verhuisde op zijn zestiende, en Anzegem, waar zijn schrijvershuis het Lijsternest is gelegen. In de Leiestreek én daarbuiten zijn heel wat initiatieven om de verjaardag te vieren. Van wandelen in het spoor van Stijn Streuvels tot snuisteren door het fotoarchief van de man zelf: wij zetten de verschillende activiteiten voor u op een rijtje.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. OVERZICHT. Dit heeft het Overlegcomité beslist: scherpere regels voor reizigers en Covid Safe Ticket voortaan ook voor kleinere evenementen

  OVERZICHT. Dit heeft het Overlegco­mité beslist: scherpere regels voor reizigers en Covid Safe Ticket voortaan ook voor kleinere evenemen­ten

  Tijdens het Overlegcomité vandaag werden geen echte versoepelingen of verstrengingen doorgevoerd, maar is wel beslist om reizigers die terugkeren uit Europese landen waar gevaarlijke coronavarianten circuleren, strenger op te volgen. Daarnaast kan vanaf 13 augustus ook het Covid Safe Ticket worden gebruikt voor outdoor evenementen vanaf 1.500 bezoekers.
 2. Tot 40 doden tijdens kerst in AZ Groeninge, nu geen enkele coronapatiënt meer: “Laat jullie vaccineren, het wérkt”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Tot 40 doden tijdens kerst in AZ Groeninge, nu geen enkele coronapa­tiënt meer: “Laat jullie vaccineren, het wérkt”

  De besmettingen stijgen fors, maar zónder extra opnames voorlopig. Meer nog: in AZ Groeninge in Kortrijk liggen geen coronapatiënten meer. Een wereld van verschil met de kerstperiode eind 2020, toen er in het ziekenhuis in tien dagen tot veertig coronadoden te betreuren waren. “Haal jullie prikjes, want de vaccins missen hun effect niet”, zegt Fabienne Van Meerhaeghe (50), die hoofdverpleegkundige was op de corona-afdeling.