De Opel sleurde een afgereden paal mee en kwam tot stilstand tegen de gevel van een bakkerij op de hoek van de Handboog- en Leiestraat in Kortrijk.
Volledig scherm
PREMIUM
De Opel sleurde een afgereden paal mee en kwam tot stilstand tegen de gevel van een bakkerij op de hoek van de Handboog- en Leiestraat in Kortrijk. © LSI

Voetganger (45) sterft na aanrijding door roekeloze automobilist in centrum van Kortrijk: “Twee seconden hadden we om weg te springen, hij haalde het niet”

KortrijkEen roekeloze automobilist heeft zondagnacht een 45-jarige voetganger aangereden in het centrum van Kortrijk. De vader van drie kinderen overleed nadat hij op het voetpad opgeschept werd door een bestuurder die met te hoge snelheid uit de bocht vloog. De 28-jarige automobilist, die probeerde te vluchten, en zijn passagier zijn opgepakt. Een vriend van het slachtoffer die net kon wegspringen getuigt.

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Vlaams Belang stelt zich vragen over detentiehuis op Hoog Kortrijk: “We roepen de buurt tot verzet op”
  Kortrijk

  Vlaams Belang stelt zich vragen over detentie­huis op Hoog Kortrijk: “We roepen de buurt tot verzet op”

  Justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) kondigde vrijdag aan dat er een gesloten detentiehuis voor tot 60 kortgestrafte gedetineerden in gewezen rusthuis Lichtendal op Hoog Kortrijk komt. “We roepen de buurt op om zich te verzetten, minstens tot alle openstaande vragen uitgeklaard zijn”, zegt parlementair en Kortrijks Vlaams Belang-fractieleider Wouter Vermeersch.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Arne Vandendriessche (38) stopt als schepen: “Mijn definitief politiek afscheid? Zeg nooit nooit, we zien binnen tien jaar wel”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Arne Vanden­dries­sche (38) stopt als schepen: “Mijn definitief politiek afscheid? Zeg nooit nooit, we zien binnen tien jaar wel”

  Arne Vandendriessche (Team Burgemeester) stopt eind deze maand als schepen van Economie, Energie en Sport. Hij stapt ook uit de politiek. Zijn gezinsleven – hij heeft drie kinderen – en professioneel leven als CEO van het snel groeiende ICT-bedrijf Signpost gaven de doorslag. “Of mijn beslissing een aderlating is voor Team Burgemeester? Er is talent genoeg, iedereen is vervangbaar”, zegt Arne Vandendriessche. Zijn opvolger als schepen wordt straks bekendgemaakt.