Archiefbeeld van de E17.
Volledig scherm
Archiefbeeld van de E17. © Henk Deleu

Vlaamse regering keurt verfijnde startnota voor veiligere E17-verkeerscomplexen en voltooiing R8 goed

Kortrijk/Harelbeke/ZwevegemDe Vlaamse regering keurt de verfijnde startnota van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan K-R8 goed. Daarin staat onder meer het verbeteren en veiliger maken van de E17-verkeerscomplexen Kortrijk-Zuid (verkeerswisselaar het Ei) en Kortrijk-Oost (aan het bedrijvenpark Evolis) en het eventueel voltooien van de R8 door de ringweg in te bedden op de autosnelweg E17, tussen beide complexen. De stad Kortrijk en een burgerbeweging vragen om daar ook een maximumsnelheid van 90 kilometer per uur en een overkapping te onderzoeken. Groen gaat nog verder en pleit voor maximaal 90 kilometer per uur op alle snelwegen op grondgebied Kortrijk.

 1. Burgerbeweging pleit andermaal voor maximaal 90 per uur op E17 in Kortrijk: “We worden al om 4 uur ‘s morgens wakker door lawaai van verkeer”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Burgerbewe­ging pleit andermaal voor maximaal 90 per uur op E17 in Kortrijk: “We worden al om 4 uur ‘s morgens wakker door lawaai van verkeer”

  Een Kortrijkse burgerbeweging pleit er andermaal voor om op een strook van de E17 in Kortrijk de maximumsnelheid naar 90 kilometer per uur te verlagen, zoals op de ring rond Kortrijk (R8). “Een dringende en noodzakelijke eerste stap om overlast door geluid en fijn stof tegen te gaan”, zegt voorzitter Noel Mahieu, die steun krijgt van het stadsbestuur. De Vlaamse overheid is nu aan zet.
 2. Zware brand legt klooster in Heule in de as: “We hebben de 21 zusters gelukkig snel kunnen evacueren, maar hun geliefde kapel is reddeloos verloren”
  Play
  Heule

  Zware brand legt klooster in Heule in de as: “We hebben de 21 zusters gelukkig snel kunnen evacueren, maar hun geliefde kapel is reddeloos verloren”

  In Heule (Kortrijk) heeft dinsdagmorgen een hevige brand gewoed in de kapel van het klooster bij de school Spes Nostra. Zestig brandweermannen werden ingezet om het vuur te blussen. De kapel is verloren en de zolderverdieping is over twintig meter volledig weggebrand. De lessen op dinsdag werden alvast opgeschort, de school zet zoveel mogelijk in op afstandsonderwijs.
 1. Onthutsende beelden van drijvend ijs dat dijk vernielt
  Play

  Onthutsen­de beelden van drijvend ijs dat dijk vernielt

 2. Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleutels af
  Play

  Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleu­tels af