Zo wordt het beschermd monument in de Rijselsestraat 15 in ere hersteld. Aanpalend in de Rijselsestraat 17 komt een nieuwbouw, die nauw aansluit bij de historische gevel
Volledig scherm
Zo wordt het beschermd monument in de Rijselsestraat 15 in ere hersteld. Aanpalend in de Rijselsestraat 17 komt een nieuwbouw, die nauw aansluit bij de historische gevel © Centrimo Construct/360 architecten

Vlaamse premie voor ‘heropbouw’ hotel Aux Armes de France

KortrijkVlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) kent een restauratiepremie van 88.034,80 euro toe voor de ‘heropbouw’ van gewezen hotel Aux Armes de France in de Rijselsestraat 15 in Kortrijk. Het pand is als monument beschermd.

 1. Flitsboete leidt tot celstraf en levenslang rijverbod voor aannemer die veroordelingen opstapelt: “Geen zin om vier jaar te brommen”
  PREMIUM

  Flitsboete leidt tot celstraf en levenslang rijverbod voor aannemer die veroorde­lin­gen opstapelt: “Geen zin om vier jaar te brommen”

  Een 54-jarige aannemer uit Dendermonde, die al verschillende veroordelingen op zijn naam heeft staan, heeft een levenslang rijverbod gekregen omdat een op zijn naam gehuurde bestelwagen geflitst werd in Marke. Daarnaast moet de man ook naar de gevangenis en een boete betalen van 16.000 euro. Of hoe een banale flitsboete loodzware gevolgen kan hebben. “Een groteske vergissing, nog maar eens”, zegt de aannemer die niet opdaagde in de rechtbank, maar voor ons wel de telefoon opnam.
  Kortrijk
 2. ASSISEN. Sacha Brunessaux (23) krijgt 10 jaar voor dodelijk schot tijdens drugsdeal: “De intenties van het slachtoffer waren niet onbesproken”
  PREMIUM

  ASSISEN. Sacha Brunessaux (23) krijgt 10 jaar voor dodelijk schot tijdens drugsdeal: “De intenties van het slachtof­fer waren niet onbespro­ken”

  Sacha Brunessaux (23) heeft 10 jaar opsluiting gekregen voor doodslag op Agaverdi Mahmudov (18). De Roeselarenaar loste een dodelijk schot, toen het slachtoffer cannabis van hem wilde stelen. Het Openbaar Ministerie had 20 jaar gevorderd. “Deze straf biedt perspectief. U zal nog steeds zeer jong zijn, nadat u ze hebt ondergaan”, sprak voorzitter Joeri Pieters.
  Kortrijk