Onder de fictieve naam Tom V. V. plaatste de vijftiger allerlei opruiende posts op Facebook.
Volledig scherm
Onder de fictieve naam Tom V. V. plaatste de vijftiger allerlei opruiende posts op Facebook. © kos

Vlaams Belang-sympathisant riskeert celstraf voor racistisch Facebookprofiel

Een 55-jarige man uit Kortrijk moest zich woensdag verantwoorden op de rechtbank voor een racistisch Facebookprofiel. Hij postte allerlei artikels en foto’s over migranten. “Hij had maar één doel en dat was het aanzetten tot haat en geweld tegenover personen met een andere achtergrond”, zei het openbaar ministerie. 

4 reacties

 • wim CLAES

  2 jaar geleden
  12 maand voorwaardelijk voor verkrachting, 24 maand voorwaardelijk voor doodslag, vrij na moord, dat kan toch nooit 4 maand zijn voor racisme?
 • philippe decock

  2 jaar geleden
  Daar hebben ze tijd voor. Zouden ze niet beter achter echte misdadigers zitten. En dan maar klagen over te weinig personeel.
 • Lode vleminckx

  2 jaar geleden
  Onkelinx deed veel racistische uitspraken tegen de Vlamingen en is noot verontrust
 • Terence Van Geluwe

  2 jaar geleden
  Vrijheid van menig? of enkel als het in het kraam van de linkse rakkers past. waren artikels. Moeten de websites die die origineel gepost hebben dan ook worden veroordeeld? hij heeft ze blijkbaar enkel samen gevoegd. Pers vrijheid moet er zijn maar reposten is dan strafbaar? kan toch niet verantwoordelijk worden gesteld wat andere mensen zeggen. Bizar landje hier
 1. Faïz Selemani andermaal van goudwaarde voor KV Kortrijk, maar twijfelt over toekomst : “In voetbal kan het snel gaan”
  Voetbal 1A

  Faïz Selemani andermaal van goudwaarde voor KV Kortrijk, maar twijfelt over toekomst : “In voetbal kan het snel gaan”

  KV Kortrijk staat na twee speeldagen alleen aan de leiding. De Kerels konden als enige hun twee afgewerkte wedstrijden winnend afsluiten. Op de openingsspeeldag versloegen ze Seraing met 2-0 en nu ging Antwerp na een sterke partij met 0-1 voor de bijl. Matchwinnaar Faïz Selemani was dolgelukkig met zijn doelpunt, maar twijfelt over zijn toekomst. “In voetbal kan het snel gaan.”