Onder de fictieve naam Tom V. V. plaatste de vijftiger allerlei opruiende posts op Facebook.
Volledig scherm
Onder de fictieve naam Tom V. V. plaatste de vijftiger allerlei opruiende posts op Facebook. © kos

Vlaams Belang-sympathisant riskeert celstraf voor racistisch Facebookprofiel

Een 55-jarige man uit Kortrijk moest zich woensdag verantwoorden op de rechtbank voor een racistisch Facebookprofiel. Hij postte allerlei artikels en foto’s over migranten. “Hij had maar één doel en dat was het aanzetten tot haat en geweld tegenover personen met een andere achtergrond”, zei het openbaar ministerie. 

4 reacties

 • wim CLAES

  2 jaar geleden
  12 maand voorwaardelijk voor verkrachting, 24 maand voorwaardelijk voor doodslag, vrij na moord, dat kan toch nooit 4 maand zijn voor racisme?
 • philippe decock

  2 jaar geleden
  Daar hebben ze tijd voor. Zouden ze niet beter achter echte misdadigers zitten. En dan maar klagen over te weinig personeel.
 • Lode vleminckx

  2 jaar geleden
  Onkelinx deed veel racistische uitspraken tegen de Vlamingen en is noot verontrust
 • Terence Van Geluwe

  2 jaar geleden
  Vrijheid van menig? of enkel als het in het kraam van de linkse rakkers past. waren artikels. Moeten de websites die die origineel gepost hebben dan ook worden veroordeeld? hij heeft ze blijkbaar enkel samen gevoegd. Pers vrijheid moet er zijn maar reposten is dan strafbaar? kan toch niet verantwoordelijk worden gesteld wat andere mensen zeggen. Bizar landje hier
 1. Coronacijfers dalen aan snel tempo in Zuid-West-Vlaanderen, in AZ Groeninge nog één covid-patiënt op intensieve zorg
  Zuid-West-Vlaanderen

  Coronacij­fers dalen aan snel tempo in Zuid-West-Vlaanderen, in AZ Groeninge nog één co­vid-pa­tiënt op intensieve zorg

  De coronacijfers dalen aan een snel tempo in Zuid-West-Vlaanderen. Er waren tijdens de week van maandag 7 tot en met zondag 13 juni 116 positieve gevallen. Dat zijn er 360 (-75,6 procent) minder dan drie weken geleden. “Een hoopgevende evolutie, houden zo”, zegt voorzitter Philippe De Coene (Vooruit) van de welzijnsintercommunale W13. Het goede nieuws zet zich – belangrijk – ook door in ziekenhuizen. Zo ligt er in AZ Groeninge in Kortrijk nog één covid-patiënt op intensieve zorg en een handvol covid-patiënten op een gewone afdeling.