Het doortrekkersterrein langs de Ringlaan in Heule veroorzaakt soms overlast.
Volledig scherm
Het doortrekkersterrein langs de Ringlaan in Heule veroorzaakt soms overlast. © Henk Deleu

Vlaams Belang hekelt nachtlawaai op terrein woonwagenbewoners, stad Kortrijk grijpt in: “Er komt een avonduur, overtreders krijgen GAS-pv”

Kortrijk/Heule“De geluidsoverlast aan het zigeunerpark in Heule blijft een structureel probleem”, vindt Vlaams Belang-fractieleider Wouter Vermeersch. “We gaan er een avonduur invoeren. Wie het niet volgt, krijgt een GAS-boete of kan verplicht worden het terrein te verlaten”, reageert burgemeester Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester).

 1. Howest-docente Michèle Nolf (58) aan pancreaskanker overleden: “Ze had een groot hart voor al haar studenten”
  PREMIUM
  Kortrijk/Marke

  Howest-docente Michèle Nolf (58) aan pancreas­kan­ker overleden: “Ze had een groot hart voor al haar studenten”

  Docente Michèle Nolf (58) - die wegens ziekte al enkele jaren geen les meer gaf aan de hogeschool West-Vlaanderen (Howest) - is afgelopen zondag overleden. Ze was geliefd bij de vele duizenden studenten die ze altijd met veel warmte onder haar vleugels nam. “Ze bezweek helaas aan de gevolgen van pancreaskanker”, zegt algemeen Howest-directeur Lode De Geyter.
 2. Celstraf voor mannen die betrapt werden met 18.805 euro cash na achtervolging
  Kortrijk

  Celstraf voor mannen die betrapt werden met 18.805 euro cash na achtervol­ging

  Twee mannen zijn veroordeeld tot vier en zeven maanden effectieve celstraf voor witwaspraktijken. De politie kreeg beide mannen in het vizier toen ze hen aan een hoge snelheid voorbijreden op de E17 in Kortrijk. De politie zette de achtervolging in, waarna de inzittenden op de vlucht sloegen. Toen ze hen toch aan de kant konden zetten, steeg een sterke cannabisgeur op uit hun auto. Na een controle van hun auto bleek maar er liefst 18.805 euro cash te zijn verstopt. “Eén van hen werd al een aantal keer aangetroffen met grote sommen geld. Er zijn duidelijke aanwijzingen van witwaspraktijken”, zei het openbaar Ministerie tijdens het proces. Beiden daagden niet op in de rechtbank en de rechter volgde het standpunt van het Openbaar Ministerie. Naast de celstraffen hebben beiden ook een geldboete van 1.600 euro opgelopen en heeft de rechter in totaal zo’n 2.000 euro vermogensvoordeel voor beiden verbeurd verklaard.