Het doortrekkersterrein langs de Ringlaan in Heule veroorzaakt soms overlast.
Volledig scherm
Het doortrekkersterrein langs de Ringlaan in Heule veroorzaakt soms overlast. © Henk Deleu

Vlaams Belang hekelt nachtlawaai op terrein woonwagenbewoners, stad Kortrijk grijpt in: “Er komt een avonduur, overtreders krijgen GAS-pv”

Kortrijk/Heule“De geluidsoverlast aan het zigeunerpark in Heule blijft een structureel probleem”, vindt Vlaams Belang-fractieleider Wouter Vermeersch. “We gaan er een avonduur invoeren. Wie het niet volgt, krijgt een GAS-boete of kan verplicht worden het terrein te verlaten”, reageert burgemeester Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester).

 1. 3.804 Kortrijkzanen hebben beslist: vanaf 2023 boetes tot 100 euro voor sluikstort klein afval en strenger toezicht op onkruid op voetpaden
  Kortrijk

  3.804 Kortrijkza­nen hebben beslist: vanaf 2023 boetes tot 100 euro voor sluikstort klein afval en strenger toezicht op onkruid op voetpaden

  Er liep vorige week onder impuls van burgermoeder Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester) een digitaal referendum in Kortrijk, met als rode draad of er al dan niet meer actie nodig is voor een nog nettere stad. “Dat blijkt het geval te zijn. Een duidelijke meerderheid kiest voor hogere boetes en strenger toezicht”, zegt Ruth Vandenberghe.
 2. Doek valt definitief over Vaxpo: 300.594 prikken gezet, ruim 80 procent van bevolking gevaccineerd
  PREMIUM
  Kortrijk/Harelbeke/Kuurne

  Doek valt definitief over Vaxpo: 300.594 prikken gezet, ruim 80 procent van bevolking gevacci­neerd

  Het vaccinatiecentrum Vaxpo heeft – wellicht voorgoed – de deuren gesloten. Al blijft het met twee woorden spreken, een nieuwe pandemie kan natuurlijk altijd. “Maar als er nog een opstoot van corona komt, is het voortaan normaal aan dokters en apothekers om te boosteren”, zegt Vaxpo—coördinator Hilde Verschaeve. En zo valt na 276 prikdagen het doek over Vaxpo. Wie naar de cijfers kijkt, ziet dat het een logistieke monsteroperatie was. Een terugblik op een zwaar parcours.