Links Valerie Descamps, rechts de Viva Sara Shop
Volledig scherm
Links Valerie Descamps, rechts de Viva Sara Shop © Henk Deleu

Viva Sara Shop strikt Valerie Descamps als nieuw gezicht, dagbladhandel in Leiestraat over te nemen

KortrijkValerie Descamps (53), zaakvoerster van dagbladhandel en slijterij Descamps in de Leiestraat, wordt vanaf 15 oktober het nieuwe gezicht van de Viva Sara Shop in de Korte Steenstraat. “We zijn blij iemand met zoveel verkoopervaring en liefde voor de stad aan boord te halen”, reageren zaakvoerders Bart en Peter Deprez.

 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Marokko stoot door op WK: relschoppers nemen volksfeest even over in Antwerpen en Brussel waarna politie waterkanon en traangas inzet
  Play
  Antwerpen/Brussel/Gent/Kortrijk

  Meer dan 100 arresta­ties bij rellen na winst Marokko WK: relschop­pers nemen volksfeest in Antwerpen en Brussel over, politie zet waterkanon en traangas in

  In Brussel en Antwerpen zijn gisteren meer dan 100 arrestaties uitgevoerd bij de rellen na de overwinning van Marokko tegen Spanje op het WK in Qatar. In Brussel werd de sfeer na 20 uur wat grimmiger nadat relschoppers zich onder de voetbalfans mengden. Er werd met stenen naar agenten gegooid die op hun beurt antwoordden met waterkanonnen en traangas. Ook in Antwerpen werd het waterkanon ingezet.
 1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 2. REPORTAGE. Stichter ‘Kurre’ geniet 35 jaar na opening ‘den Buga’ van reünie met stamgasten van weleer: “Door ons is meter bier ingeburgerd”
  PREMIUM
  Kortrijk

  REPORTAGE. Stichter ‘Kurre’ geniet 35 jaar na opening ‘den Buga’ van reünie met stamgasten van weleer: “Door ons is meter bier ingebur­gerd”

  Uitzonderlijk: geen jongeren in de meerderheid afgelopen zondag in Café 56. 35 jaar na de opening van gewezen Bugatti’s, was er een reünie met 180 stamgasten van toen. Stichter Kurt ‘Kurre’ Houthoofdt (55) en zijn vrouw Caroline Deserranno (53) zakten er speciaal vanuit Zuid-Frankrijk naar Kortrijk voor af. “’Kurre’ was als een vader voor ons. Wie in de problemen zat, hielp hij altijd”, klinkt het in koor bij de klanten van destijds.