Vincent Van Quickenborne zit niet graag stil.
Volledig scherm
PREMIUM
Vincent Van Quickenborne zit niet graag stil. © Photonews

Vincent Van Quickenborne (Open Vld): “West-Vlaanderen kan dé klimaatprovincie worden”

Hij is 45 jaar, maar raast nog altijd door de politiek als een sneltrein. “Ik heb zin om er nog eens 22 jaar voor te gaan, tot mijn 67ste”, zegt gewezen pensioenminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld). De kopman van de West-Vlaamse Kamerlijst staat bekend voor zijn scherpe visie. Hij werpt steeds nadrukkelijker een dam op tegen extreem-rechts. “Mensen tegen elkaar opzetten leidt tot conflict. Diversiteit is de realiteit.” Maar Van Quickenborne heeft nog meer uitgesproken meningen. Hij is tegen het afschaffen van bedrijfswagens, vindt kernenergie passé, steunt flexi-jobs, wil het gemiddeld pensioen van zelfstandigen laten optrekken, wil het SWT laten uitdoven en wil meer macht voor de steden. Zet je schrap voor een interview aan een rotvaart.

8 reacties

 • Floris Janssens

  2 jaar geleden
  quickie,hebben die zelfstandigen evenveel bijgedragen als de gewone werknemers en ambtenaren voor hun pensioen ? en hoeveel hebben ze niet aangegeven en zwart gewerkt ? uw partij is berucht om de gewone man te belasten en de rijken te ontlasten onder het motto werk!
 • LUC MASSCHELEYN

  2 jaar geleden
  Quickie denkt dat hij de wereld kan redden in het klimaatprobleem. We mogen ons dus verwachten aan extra grote onkosten en belastingen.
 • Floris Janssens

  2 jaar geleden
  quickie,open een pretpark voor blauwe mouwvegers en verkoop uw onzin op het jaarlijkse carvnavalfeest ,je moet je niet eens vekleden ! we zitten niet te wachten op een blauwe belastingtrein,ga op een windmolen zitten !!!
 • luc declerck

  2 jaar geleden
  Vlaams belang ingrediënt dat hebben wij nodig in Kortrijk. Geen hypocrisie en passe coalitie. VQB is een softie ivm immigratie . Als pensioenminister was hij een dikke nul. Zijn stijl kan ik echt niet smaken. Hij komt agressief uit de hoek en kan een compromis met andersdenkenden niet maken. Weg ermee.
 • Patrick morel

  2 jaar geleden
  West Vlaanderen met zijn luchthavens in Oostende, Koksijde, Moorsele en Wevelgem,van een klimaatprovincie gesproken. Genoeg lawaai en vervuiling en stop met ieder jaar 35 miljoen euro in de verlieslatende Kortrijk/Wevelgem airport te steken. Een groot verschil tussen wat je zegt en doet maar daarom ben je ook politieker.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Dag van de Jeugdbeweging start met uitbundig feest op Grote Markt
  Kortrijk

  Dag van de Jeugdbewe­ging start met uitbundig feest op Grote Markt

  Drieduizend leden en vijfhonderd leiders van de dertig Kortrijkse jeugdbewegingen waren vrijdagochtend vroeg uitgenodigd voor een feest op de Grote Markt. Alle vrijwilligers in uniform werden er op een ontbijt getrakteerd. De kleinsten en hun ouders kregen een warm onthaal in een koffiehoek met springkasteel. Samen konden ze zo de Dag van de Jeugdbeweging voor het eerst in twee jaar, na een onderbreking door corona, feestelijk inzetten.
 1. Coronacijfers stijgen explosief in Zuid-West-Vlaanderen, aantal opnames in ziekenhuizen neemt ook toe: “Nagaan of er lokaal maatregelen nodig zijn”
  Zuid-West-Vlaanderen

  Coronacij­fers stijgen explosief in Zuid-West-Vlaanderen, aantal opnames in ziekenhui­zen neemt ook toe: “Nagaan of er lokaal maatrege­len nodig zijn”

  De coronacijfers stijgen explosief in Zuid-West-Vlaanderen. Er waren tijdens de week van donderdag 14 tot en met woensdag 20 oktober 1.219 positieve gevallen. Dat zijn er in amper een week tijd 718 (+143 procent) meer. Ook het aantal opnames in ziekenhuizen neemt toe. Zo liggen er in AZ Groeninge nu 24 patiënten op de heropende corona-afdeling en twee op Intensieve Zorgen (IZ). “Op IZ liggen enkel niet-gevaccineerden”, zegt pneumoloog Mathias Leys.