Vincent Van Quickenborne zit niet graag stil.
Volledig scherm
PREMIUM
Vincent Van Quickenborne zit niet graag stil. © Photonews

Vincent Van Quickenborne (Open Vld): “West-Vlaanderen kan dé klimaatprovincie worden”

Hij is 45 jaar, maar raast nog altijd door de politiek als een sneltrein. “Ik heb zin om er nog eens 22 jaar voor te gaan, tot mijn 67ste”, zegt gewezen pensioenminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld). De kopman van de West-Vlaamse Kamerlijst staat bekend voor zijn scherpe visie. Hij werpt steeds nadrukkelijker een dam op tegen extreem-rechts. “Mensen tegen elkaar opzetten leidt tot conflict. Diversiteit is de realiteit.” Maar Van Quickenborne heeft nog meer uitgesproken meningen. Hij is tegen het afschaffen van bedrijfswagens, vindt kernenergie passé, steunt flexi-jobs, wil het gemiddeld pensioen van zelfstandigen laten optrekken, wil het SWT laten uitdoven en wil meer macht voor de steden. Zet je schrap voor een interview aan een rotvaart.

8 reacties

 • Floris Janssens

  4 jaar geleden
  quickie,hebben die zelfstandigen evenveel bijgedragen als de gewone werknemers en ambtenaren voor hun pensioen ? en hoeveel hebben ze niet aangegeven en zwart gewerkt ? uw partij is berucht om de gewone man te belasten en de rijken te ontlasten onder het motto werk!
 • Luc Masscheleyn

  4 jaar geleden
  Quickie denkt dat hij de wereld kan redden in het klimaatprobleem. We mogen ons dus verwachten aan extra grote onkosten en belastingen.
 • Floris Janssens

  4 jaar geleden
  quickie,open een pretpark voor blauwe mouwvegers en verkoop uw onzin op het jaarlijkse carvnavalfeest ,je moet je niet eens vekleden ! we zitten niet te wachten op een blauwe belastingtrein,ga op een windmolen zitten !!!
 • luc declerck

  4 jaar geleden
  Vlaams belang ingrediënt dat hebben wij nodig in Kortrijk. Geen hypocrisie en passe coalitie. VQB is een softie ivm immigratie . Als pensioenminister was hij een dikke nul. Zijn stijl kan ik echt niet smaken. Hij komt agressief uit de hoek en kan een compromis met andersdenkenden niet maken. Weg ermee.
 • Patrick morel

  4 jaar geleden
  West Vlaanderen met zijn luchthavens in Oostende, Koksijde, Moorsele en Wevelgem,van een klimaatprovincie gesproken. Genoeg lawaai en vervuiling en stop met ieder jaar 35 miljoen euro in de verlieslatende Kortrijk/Wevelgem airport te steken. Een groot verschil tussen wat je zegt en doet maar daarom ben je ook politieker.
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Werken aan kunstmuseum Abby op site Groeningeabdij kunnen nu écht starten: oud museum 1302 is afgebroken en kapellen zijn gestript en gestut
  kortrijk

  Werken aan kunstmuse­um Abby op site Groeninge­ab­dij kunnen nu écht starten: oud museum 1302 is afgebroken en kapellen zijn gestript en gestut

  In Kortrijk zijn de graafwerken gestart voor Abby, het nieuwe museum voor beeldende kunsten op de site Groeningeabdij. “Nu de sloop van het voormalige museum 1302 achter de rug is, kan het grove werk beginnen”, zegt schepen Axel Ronse (N-VA). De stad investeert 16,7 miljoen euro, wat het - naast de werken aan de Schouwburg - een van de grootste investeringen maakt in cultuur deze legislatuur.